Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Herstel van bedrijfsruimtemarkt blijft uit

  • Geplaatst op
Herstel van bedrijfsruimtemarkt blijft uit

De bedrijfsruimtemarkt in Nederland bevindt zich nog steeds in een recessie. Dit blijkt uit een onderzoek van NVM Business onder de 14 belangrijkste gemeenten van Nederland. Het aanbod nam weliswaar af, maar de markt toont nog weinig tekenen van herstel. Bedrijven verhuizen momenteel vooral om kosten te besparen door een kleinere ruimte te nemen of zich niet meer op een A-locatie te vestigen.

Crisis in Almere

Veel ondernemers wachten momenteel op verbetering van de markt en stellen de verhuizingen uit. De problemen zijn het grootst in de regio’s rondom Amsterdam, Almere, Tilburg en Breda. In vergelijking met voorgaande jaren bleef hier vooral de opname sterk achter en is het marktsegment negatief. In de regio Almere is de situatie het ergst. Van de bedrijven die te huur of te koop staan, staat hier 40% al meer dan 3 jaar leeg en bijna 20% meer dan 5 jaar.

Aantal lichtpuntjes

Toch zijn er een aantal lichtpuntjes te zien. In de regio Zwolle, Enschede en Amersfoort ontwikkelde de bedrijfsruimtemarkt zich juist positief. Daarnaast is er een afname te zien in het aanbod van bedrijfsruimte. Zo worden er soms bedrijfsruimtes omgebouwd tot appartementen of studentenwoningen.

Flexwerken

Bij veel bedrijven werken parttimers en mensen die regelmatig thuis werken. Deze ontwikkeling is met name de laatste jaren sterk gegroeid. Hierdoor zijn werkplekken op veel bedrijven niet meer de gehele dag bemand. Dit kost een onderneming geld. Door deze werkplekken te vervangen door flexwerkplekken kunnen bedrijven hier geld op besparen. Een flexwerkplek wordt immers door meerdere mensen gebruikt en zodoende zijn er minder werkplekken benodigd. Deze investering heeft u snel terug verdiend, omdat u kunt besparen in de grootte van uw bedrijfsruimte.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels