Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Herfstschoonmaak op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Herfstschoonmaak op kantoor

Eens in de zoveel tijd is het handig en vooral noodzakelijk om een grote schoonmaak te houden op kantoor. De herfst is bij uitstek geschikt om dit te doen. Iedereen is weer terug van vakantie en kan zijn steentje bijdragen. Door een herfstschoonmaak te houden, kan iedereen na zijn vakantie weer in een fris en fruitig kantoor aan de slag. Maar hoe begin je aan een grote herfstschoonmaak op kantoor?

Bij de meeste kantoren zijn er schoonmakers in dienst, maar zij hebben vaak niet de tijd om alles grondig te reinigen. Dit komt omdat de bureaus van de meeste werknemers een rommeltje zijn, waardoor de schoonmakers niet altijd overal gemakkelijk bij kunnen.

Opruimen en weggooien

Soms is het noodzakelijk om de boel hardhandig aan te pakken en iedereen te verplichten om zijn bureau netjes te maken. Zo kunnen de schoonmakers makkelijker hun werk doen en houden ze meer tijd over om alles grondig te reinigen. Stuur een mail uit waarin staat dat iedereen voor een bepaalde datum zijn bureau opgeruimd moet hebben. Het is belangrijk om er ook bij te vermelden dat documenten en gadgets wegstoppen in ladeblokken niet genoeg is. Alles moet worden uitgezocht en indien niet meer benodigd worden weggegooid. Zorg er als werkgever voor dat er containers zijn waar de werknemers hun rommel ook daadwerkelijk in kunnen deponeren. Heeft iedereen voor de deadline alles opgeruimd en schoongemaakt? Trakteer als werkgever dan op iets lekkers voor bij de koffie. Dat wordt altijd gewaardeerd! Vermeld dit ook in de mail, daardoor raakt iedereen extra gemotiveerd om ook daadwerkelijk zijn bureau op te gaan ruimen.

Frisse start

Nu je toch bezig bent met al die bureaulades uitmesten, kun je net zo goed zelf een emmer met sop erbij pakken om alles goed schoon te maken. Op deze plekken komt de schoonmaakster niet en af en toe is het wel fijn om alles grondig gereinigd te hebben. Til je laptop of computer ook even op om daaronder schoon te maken en neem je beeldscherm, muis en toetsenbord ook even mee. Je muis en toetsenbord zijn namelijk een bron van bacteriën en deze twee objecten schijnen nog viezer te zijn dan een wc-bril. Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat er op een vierkante centimeter van een toetsenbord gemiddeld 511 bacteriën rondhangen en op een muis 260. Ter vergelijking: op een wc-bril ‘maar’ 8.

Het is dus niet verkeerd om af en toe met een desinfecterend doekje je muis en toetsenbord af te nemen. Ook je mobiele telefoon is eigenlijk maar een vies apparaat. Je zit er de hele dag aan met je handen en houdt hem tegen je oor. Iedereen weet dat ze een bron van bacteriën zijn, maar toch worden telefoons zelden schoongemaakt. Als je je toetsenbord toch aan het reinigen bent, neem je smartphone dan ook meteen mee!

En nu bezig blijven!

Vaak zie je dat alles binnen een mum van tijd weer net zo rommelig is als voorheen. Om dit te voorkomen, kun je als werkgever vaste momenten inplannen om ervoor te zorgen dat bureaus netjes en opgeruimd blijven. Als werknemers het zichzelf aanleren om, voordat ze naar huis gaan om weekend te vieren, alles even aan kant te maken, blijft alles opgeruimd en netjes. Een keer per week een paar minuutjes opruimen: een groot gebaar, kleine moeite! Als iedereen het bijhoudt, is het ook geen grote klus! En de grondige schoonmaak van bijvoorbeeld ramen, vloeren en het keukentje? Op grote kantoren doen schoonmakers dat, en dat gaat veel gemakkelijker als bureaus van werknemers netjes zijn.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels