Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Harde of zachte wielen?

Harde of zachte wielen?

Naast de functies van een bureaustoel, zijn de juiste soort wielen ook erg belangrijk. We vertellen je meer over de juiste wielen, op de juiste ondergrond.

Bekijk onze bureaustoelen

Naast de functies van een bureaustoel, zoals zithoogteverstelling of synchroontechniek, is het ook belangrijk erop te letten dat je het juiste soort wielen gebruikt. Harde of zachte wielen? Wanneer je een nieuw kantoorpand betrekt, wil je natuurlijk niet dat je vloer direct beschadigd raakt als je je bureaustoel in gebruik neemt. Op een harde vloer zoals parket, tegels of linoleum kunnen harde wielen zorgen voor krassen. Het gebruik van zachte wielen op een zachte ondergrond zoals tapijt of vinyl is ook niet aan te raden. Daarom de volgende richtlijn: Kies voor zachte wielen op een harde ondergrond en kies harde wielen bij gebruik op een zachte ondergrond.

Is het om welke reden dan ook niet mogelijk om de juiste wielen te kiezen bij je bureaustoel, dan is er altijd nog de mogelijkheid om een stoelmat te gebruiken. Veelal zijn er stoelmatten leverbaar die gebruikt kunnen voor zowel harde als zachte vloeren. Een stoelmat voor een zachte vloer is voorzien van moppen, zodat de mat niet gaat verschuiven.

Wil je dus lang genieten van een mooie onbeschadigde vloer, dan is het raadzaam om te kiezen voor de juiste wielen. Twijfel je of iets een harde of zachte ondergrond is, raadpleeg dan een specialist. Specialisten en adviseurs op dit gebied weten inmiddels door hun jarenlange ervaring welke wielen geschikt zijn voor welke ondergronden.

Bekijk onze bureaustoelen

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels