Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Handige tips bij de aanschaf van nieuwe kantoormeubelen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Handige tips bij de aanschaf van nieuwe kantoormeubelen

Hoe lang maakt u al gebruik van uw bestaande kantoormeubilair? Werkt alles nog naar behoren? En voldoet de huidige kantoorinrichting eigenlijk nog wel aan de geldende ARBO normeringen? Dit zijn zaken die u zich niet dagelijks, wekelijks of maandelijks hoeft af te vragen, maar het is wel raadzaam om hier jaarlijks bij stil te staan. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat goed kantoormeubilair bijdraagt aan de winstgevendheid. Goede meubels zorgen namelijk voor minder ziekteverzuim.

Gemiddelde levensduur van kantoormeubilair
De gemiddelde levensduur van kantoormeubilair bedraagt 7 à 8 jaar. Na die periode dient het oude meubilair vervangen te worden door nieuwe kantoormeubels. Het hoeft echter niet altijd te betekenen dat de meubels versleten zijn. Het is ook mogelijk dat het meubilair dusdanig verouderd is dat het niet meer voldoet aan de geldende ARBO normen. De bestaande bureautafels hebben bijvoorbeeld een vaste hoogte, terwijl de bureaus tegenwoordig in hoogte verstelbaar dienen te zijn. Of de bestaande bureaustoelen hebben niet voldoende instelmogelijkheden, waardoor ze niet aan de huidige ARBO normeringen voldoen. Kantoormeubilair dat niet voldoet aan de huidige normen kan gezondheidsklachten veroorzaken en mogelijk ook tot ziekteverzuim leiden. In dat geval is het zeker aan te raden om over te gaan tot vervanging van het bestaande kantoormeubilair. De investering in nieuw meubilair verdient zich namelijk terug in een hogere productiviteit en een afname in het ziekteverzuim.

Praktische tips
Maar waar dient u nu eigenlijk op te letten bij de aanschaf van nieuw kantoormeubilair? Graag geven wij u een aantal praktische tips.

- Kies voor kantoormeubels met een minimale en gegarandeerde levensduur van 5 jaar;

- Vraag om garantie op nalevering van onderdelen voor minimaal 10 jaar;

- Kies voor een zware kwaliteit meubilair wanneer de meubels intensief gebruikt worden;

- Kies voor meubilair dat, indien het onverhoopt toch defect gaat, goed te repareren is of opnieuw gestoffeerd kan worden;

- Wanneer u kiest voor houten meubels, zorg er dan voor dat deze altijd geproduceerd zijn uit duurzaam hout;

- Kies voor kantoormeubelen met het Cradle to Cradle keurmerk;

- Kies voor stoffering die voldoet aan het Europese milieukeurmerk Eco-label of aan de Ökotex standaard;

- Kies voor bekleding die eenvoudig te reinigen is;

- Beperk de variatie in meubels, kleuren en materialen, zodat u de flexibiliteit in het gebruik ervan vergroot;

- Check of stapelbaar of inklapbaar meubilair (zoals tafels en stoelen) kan bijdragen aan efficiënt ruimtegebruik en flexibiliteit in de kantoorinrichting;

- Kies voor kantoormeubels die niet zwaarder zijn dan nodig is. Dit scheelt niet alleen in materiaalverbruik, maar het is eveneens prettig bij het verstellen van de meubels, bij het herinrichten van ruimtes of bij een verhuizing naar een nieuw pand.

Een aanbieder van goed kantoormeubilair dat voldoet aan bovenstaande zaken is Inofec Kantoormeubelen. Zij kunnen u geheel vrijblijvend voorzien van een passend inrichtingsadvies. Neem voor meer informatie contact op met één van onze verkoopadviseurs via het gratis telefoonnummer 0800 – 666 33 22 of via het emailadres [email protected].

Bronnen:
www.duurzaammkb.nl
www.insideinformation.nl

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels