Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Goede werkplek belangrijk bij verlagen werkdruk

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Goede werkplek belangrijk bij verlagen werkdruk

Volgens de helft van de Nederlandse werknemers is de inrichting van de werkplek het belangrijkst om de werkdruk te verlagen. Lees meer hierover in ons blog!

Volgens de helft van de Nederlandse werknemers is de inrichting van de werkplek het belangrijkst om de werkdruk te verlagen. Flexibele werktijden en de beschikking over moderne hulpmiddelen die werkzaamheden makkelijker maken, sluiten de top-3. Dit blijkt uit onderzoek van Mercer naar lichamelijke en mentale werkdruk.

 

Goede werkplek meest belangrijk voor kantoormedewerkers

De helft van de Nederlandse werknemers die mee hebben gewerkt aan het onderzoek van Mercer vindt dat een goede werkplek de werkdruk verlaagt. Onder werknemers die geen fysiek belastend werk doen, zoals kantoormedewerkers, is dit percentage zelfs 60%. Onder een goede werkplek verstaan respondenten een lichte, open werkplek met een goede klimaatbeheersing en planten. Deze elementen van de werkplekinrichting zouden zowel voor verminderingen van de lichamelijke als mentale werkdruk zorgen.

Goede werkplek belangrijk bij verlagen werkdruk planten
Op een goede werkplek staan planten en is het licht

 

Meer vrijheid bevordert het verlagen van de werkdruk

Ook de vrijheid om je eigen werktijden te kiezen en voldoende vakantiedagen zijn volgens 53% van de ondervraagden belangrijk in een baan. Het zijn weer vooral kantoormedewerkers die hier belang aan hechten (56%), maar ook voor werknemers die fysiek werk verrichten is dit van belang (42%).

Een andere manier waarop werkgevers de werkdruk kunnen verlagen, is werknemers de mogelijkheid bieden om thuis te werken. 41% van de werknemers geeft aan dat zij hiermee hun lichamelijke en mentale werkdruk kunnen verlagen.

Smartphones en tablets op de werkplek

Tot slot vinden werknemers het belangrijk om over moderne hulpmiddelen te beschikken voor hun werk. Hierbij doelen ze met name op smartphones en tablets die hun werkzaamheden makkelijker en veiliger maken. Met deze moderne apparaten kunnen werknemers onder andere gemakkelijk met elkaar en klanten communiceren.

Smartphones en tablets op de werkplek
Smartphones maken werkzaamheden makkelijker en veiliger

 

De inrichting van de werkomgeving is maatwerk

Het onderzoek van Mercer is uitgevoerd onder 821 Nederlandse werknemers die werkzaam zijn bij bedrijven met minimaal 50 medewerkers. Opvallend is dat er veel verschil zit in de uitkomsten per leeftijdscategorie en functie. De onderzoekers benadrukken dan ook dat het erg belangrijk is om bij de inrichting van de werkomgeving en werktijden te luisteren naar de individuele wensen van de medewerkers. Stel dus geen beleid op vanuit een ivoren toren, maar informeer bij je medewerkers waar hun wensen liggen.

De adviseurs van Inofec Kantoormeubelen weten welke vragen ze moeten stellen om tot de juiste inrichting van de werkomgeving te komen. Neem contact met ons op om te bespreken wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels