Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Goede voornemens: meer bewegen, ook op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Goede voornemens: meer bewegen, ook op kantoor

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens. Hoewel slechts een op de zes mensen zijn goede voornemens volgens onderzoek van ING (2016) volledig behaald, blijft het nieuwe jaar voor velen een kantelpunt. Ook dit jaar hebben acht op de tien mensen goede voornemens geformuleerd. En het grootste deel van deze mensen wil in 2017 meer bewegen/sporten. Hoe zorg je ervoor dat je dit voornemen blijft volhouden? En kun je ook vanaf kantoor aan dit goede voornemen werken? Inofec helpt je graag om meer te bewegen en dit voornemen te behalen: lees er alles over in dit blog!

Deel je goede voornemens met collega’s

Je bent zelf verantwoordelijk voor het behalen van je goede voornemens. Er zijn echter een aantal dingen die je kunt doen waardoor de kans dat je vroegtijdig afhaakt kleiner wordt. Zo ben je misschien geneigd om je goede voornemens voor jezelf te houden. Als je ze niet haalt, weet niemand dat in ieder geval. Alleen kan op deze manier ook niemand je helpen. Wellicht dat een van je collega’s ook wel meer wil bewegen. Als jullie dit van elkaar weten, kunnen jullie afspreken om bijvoorbeeld samen tijdens de pauze te gaan wandelen of na het werk te gaan sporten. Zo wordt het makkelijker om je voornemen om meer te bewegen in je drukke leven te passen. Het kost je immers (bijna) geen extra tijd en je leert gelijk je collega’s wat beter kennen. Bovendien is samen sporten leuker dan alleen. Zo ben je niet alleen gezond, maar ook sociaal bezig.

Stel haalbare doelen

Een van de redenen dat veel voornemens vroegtijdig stranden, is dat we de lat veel te hoog leggen. Sportte jij in 2016 bijna nooit of heb je zelfs nog nooit een sportschool van binnen gezien? Dan is de kans groot dat je een sportregime van drie keer week in de sportschool niet direct volhoudt. Om de slagingskans van je voornemen te vergroten, kun je beter haalbare doelen opstellen. Bouw je hoeveelheid beweging op. Begin met te wandelen of fietsen naar je werk. Woon je te ver van je werk? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer in plaats van de auto. Je zult sowieso naar bepaalde haltes moeten lopen en bovendien kun je in het openbaar vervoer gaan staan. Zo heb je gelijk al wat extra beweging te pakken. Is jouw doel om meer te gaan sporten? Begin dan met één keer per week. Als je dat eenmaal gewend bent, kun je meerdere keren per week gaan sporten. Zo bouw je de hoeveelheid extra beweging in je leven gestaag op.

Gebruik flexibel kantoormeubilair

Heb je een zittend beroep? Dan is de kans groot dat je ondanks al je inspanningen toch nog veel stil zit. En dat doet je goede voornemen niet veel goeds! Maak daarom gebruik van flexibel kantoormeubilair. Er zijn verstelbare bureaus op de markt waar je met een druk op de knop staand aan kunt werken. Merk je dat je dit niet lang volhoudt? Maak dan gebruik van een zit-stahulp. Deze biedt voldoende ondersteuning voor een goede houding, maar zorgt er wel voor dat je spieren op spanning blijven. Wil je bewegen en werken ultiem combineren? Vraag dan of ze op kantoor een bureaufiets willen aanschaffen. Zo kun je al fietsend je e-mail wegwerken. Flexibel kantoormeubilair zorgt ervoor dat jouw goede voornemen voor 2017 een stuk gemakkelijker te behalen is!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels