Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Goede hygiëne op de werkplek bespaart geld

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Goede hygiëne op de werkplek bespaart geld

Aanstaande zondag 7 april is het internationaal weer Wereldgezondheidsdag. Op deze dag vraagt de Wereld Gezondheidsorganisatie aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld. Een goed moment om ook weer eens stil te staan bij de gezondheid en hygiëne in de kantooromgeving.

Uit een recent onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research naar het binnenklimaat op werkplekken blijkt namelijk dat een kwart van de werkplekken onder de maat scoort qua gezondheid. Cyber Clean heeft onderzocht dat dit een gemiddelde organisatie van 50 FTE al snel € 70.000,- per jaar kost als gevolg van kortdurend ziekteverzuim. Door de werkomgeving dagelijks goed te reinigen kan een bedrijf al snel € 10.000,- besparen op kosten door ziekteverzuim. Het zijn namelijk juist bacteriën en virussen op de werkplek die zorgen voor het ontstaan van ziektes.

Veel medewerkers laten zich niet weerhouden te gaan werken bij een lichte griep of verkoudheid. Hierdoor worden bureau, toetsenbord, computermuis en telefoon eenvoudig besmet met ziektedragende bacteriën. Daarnaast eet meer dan de helft van alle medewerkers wel eens aan zijn bureau. En broodkruimels, gemorste koffie of stof zijn een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Daar vandaag de dag veel bedrijven gebruik maken van flexwerkplekken kunnen deze bacteriën en virussen zich gemakkelijk verspreiden onder de medewerkers. Zij maken immers gebruik van dezelfde werkplekken.

Het advies is dan ook om niet te bezuinigen op schoonmaakkosten, maar om hier juist wat meer in te investeren, waardoor je op de lange termijn juist geld bespaart, doordat de kosten voor ziekteverzuim omlaag zullen gaan.

Bron: Facility Management Magazine

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels