Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Geometrische vormen en typografie: dé trends van 2018

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Geometrische vormen en typografie: dé trends van 2018

Geometrische vormen en typografie horen tot dé trends op het gebied van kantoorinrichting in 2018. Benieuwd hoe? Wij vertellen het je graag!

Geometrische vormen en typografie: twee termen die je waarschijnlijk niet direct met kantoorinrichting associeert. Toch zie je beide tegenwoordig veel terug in het interieur. Ook voor op kantoor behoren geometrische vormen en typografie tot dé trends van 2018. Benieuwd hoe? Wij vertellen het je graag!

Wat zijn geometrische vormen?

Geometrische vormen zijn vormen die je met een passer of liniaal kunt tekenen. Het zijn dus zowel vierkanten, rechthoeken en driehoeken als cirkels. Vormen die je veel terugziet in architectuur, ruimtes en inrichting. Zo zijn de meeste tafels rechthoekig, vierkant of rond en ook kasten zijn in de meeste gevallen uitgevoerd in geometrische vormen.

Geometrische vormen in het interieur

De trend op het gebied van geometrische vormen in het interieur beperkt zich niet tot het meubilair. Hij heeft juist betrekking op het gebruik van geometrische vormen op onverwachte plekken en op een creatieve manier. Denk hierbij aan geometrische prints op behang, gordijnen, vloerbedekking, textiel en kunst.

Kies op kantoor voor geometrische vormen aan de muur in de vorm van behang, een muurschildering of een schilderij. Ook vloerbedekking, tapijttegels of een karpet met geometrische vormen zijn mooie elementen om deze trend op kantoor terug te laten komen.

Iets te heftig voor jouw organisatie? Laat geometrische vormen dan op subtiele wijze terugkomen. Bijvoorbeeld in de stoffen van kussens op de bank of in prints aan de muur. Zo sluit jouw kantoorinrichting aan bij de interieurtrend van 2018 zonder dat je al te grote aanpassingen hoeft te doen.

De typografie trend

Typografie heeft te maken met de manier waarop tekst wordt opgemaakt. Zo kun je met tekst variëren in handschrift, lettertype, witruimte en regelafstand. Het verwerken van typografie in het interieur is al een tijdje immens populair. Door trends als handletteren – waarbij je zelf mooie letters leert tekenen – heeft typografie pas echt een hoge vlucht genomen. In 2018 is dit daarom een stijlelement dat absoluut niet mag ontbreken op kantoor!

Typografie is op diverse manieren te verwerken in het interieur. Zo kun je een grote tekst op een muur schilderen met bijvoorbeeld jullie logo of een inspirerende quote. Uiteraard in jullie huisstijl of juist in een mooi sierlijk of groot en stoer lettertype. Of schilder een muur met krijtverf en laat medewerkers of klanten zich hierop uitleven.

Zo hebben ze bijvoorbeeld op de kantoren van Facebook een levensgrote Facebook Wall staan. De kantoren van Facebook zijn uitgeroepen tot beste werkplek van 2018, just sayin’… Beter goed gejat, dan slecht bedacht zullen we maar zeggen!

Een andere manier om typografie terug te laten komen in het interieur is om teksten of letters in verschillende kleuren, formaten en lettertypes in te lijsten en te clusteren op een wand. Zo creëer je jouw eigen galerij. Denk ook aan het inlijsten van handgeschreven brieven. Zeker wanneer je in een organisatie werkt die al tientallen jaren bestaat, is het heel tof om bijzondere brieven van vroeger in te lijsten. Zo geef je direct een persoonlijke touch aan de galerij.

Geometrische vormen en bijzondere typografie als kunst

De trend van 2018 is dus om geometrische vormen en bijzondere typografie als een soort kunstvorm terug te laten komen op kantoor. Mix en match verschillende vormen, prints, lettertypes en kleuren voor een unieke look. Wie van een cleane look houdt, kan beter voor een Scandinavische kantoorinrichting kiezen. Bij de trend van geometrische vormen en typografie gaat less is more namelijk niet op! Haal de creabea in jezelf en je collega’s naar boven en geef jullie kantoor een persoonlijke touch met deze trend!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels