Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Geluidsoverlast op kantoor zorgt ervoor dat we minder efficiënt werken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Geluidsoverlast op kantoor zorgt ervoor dat we minder efficiënt werken

Met de komst van de kantoortuin, met zijn allen werken in één grote ruimte, is ook de geluidsoverlast op kantoor toegenomen. Blijkbaar is de kantoortuin niet iets unieks meer: 67 procent van de Nederlanders werkt in een kantoortuin. Werken met zijn allen in één grote ruimte betekent ook dat iedereen jouw telefoongesprekken kan horen. En daar zit je niet altijd op te wachten, als je geconcentreerd wilt werken.

Jabra, fabrikant van headsets, heeft samen met internationaal onderzoeksbureau YouGov onderzoek gedaan naar geluidsoverlast op kantoor. Uit dat onderzoek blijkt dat geluidsoverlast een direct effect heeft op de mate van efficiëntie waarmee gewerkt wordt.

Met name telefoongesprekken zorgen voor die geluidsoverlast. Werknemers moeten soms zelfs hun stem verheffen om gehoord te worden. 12 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze hierdoor langere gesprekken moeten voeren aan de telefoon. En 17 procent stuurt daardoor eerder een mailtje, dan dat zij de telefoon pakken.

Handset vs. headset
Blijkbaar is er ook nog een verschil tussen handset bellers en headset bellers: de handset bellers hebben meer concentratieproblemen dan hun collega’s met een draadloze headset. Maar dat is wel logisch, met een headset op ben je meer ‘afgezonderd’ van de omgeving om je heen, en kan je beter focussen op het telefoongesprek.

Maar zit je dus met een gewone hoorn of toestel in je hand, dan is het lastiger om de ander te horen en ook om jezelf goed verstaanbaar te maken. 37 procent van deze mensen moet namelijk regelmatig zijn stem verheffen aan de telefoon en 32 procent kan zich moeilijk concentreren. De gebruikers van de draadloze headsets hebben hier juist geen last van: 70 procent geeft aan makkelijker te kunnen converseren op het werk.
 
Het voordeel van de kantoortuin is wel dat collega’s dichter bij elkaar zitten, elkaar beter leren kennen, en dat lijntjes korter kunnen zijn. Het nadeel van kantoortuin is dus de geluidsoverlast: het harde praten van collega’s is de grootste ergernis.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels