Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Geen RSI met koffie?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Geen RSI met koffie?

Goed nieuws voor koffieliefhebbers! Volgens wetenschappers uit Noorwegen kan het bakje troost nek- en schouderpijn verminderen, dus ook RSI. Gedurende een experiment voerden 48 vrijwilligers gedurende 90 minuten lang computertaken uit. De taken bestonden uit kantoorwerk waarvan bekend is dat het pijn in de nek, schouders, onderarmen en polsen, de zogenaamde RSI klachten, kan veroorzaken.

De vrijwilligers mochten voorafgaande aan de test koffie drinken, zogenaamd om alert te blijven en slaperigheid en vermoeidheid te voorkomen. Na afloop gaven ze aan hoeveel pijn ze ervaarden. Hoewel de onderzoekers eigenlijk wilden weten hoeveel moeite chronische pijnpatiënten hebben met deze taken in vergelijking tot gezonde mensen, kwam er bij de analyse een opmerkelijk feitje naar boven.

De 19 mensen die vooraf koffie hadden gedronken bleken minder pijn te hebben dan de 29 die dat niet deden. Dit verschil was ook zichtbaar aan andere delen van het lichaam, ongeacht de chronische pijn (RSI) waar sommige andere proefpersonen mee kampten.

Dat koffie niet de oplossing is, mag duidelijk zijn, maar dat het naast ergonomisch kantoormeubilair een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan de vermindering van RSI, was tot voor kort onbekend. Er zijn tegenwoordig vele manieren mogelijk van het juist instellen en bepalen van de ideale werkplek. De mPosition by Inofec is hiervan een sprekend voorbeeld hoe dat tegenwoordig goed kan worden ingevuld.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels