Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Gebruik dossierkasten binnen zorginstellingen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Gebruik dossierkasten binnen zorginstellingen

Ondanks de introductie van de zorginfrastructuur (voorheen het elektronisch patiëntendossier), wordt er binnen zorginstellingen nog altijd veelvuldig gebruik gemaakt van papieren dossiers. Kijk maar eens rond als je een ziekenhuis, huisarts of tandarts bezoekt. Nog steeds worden gegevens in een papieren dossier verwerkt en gaat dit van hand tot hand. Zo bestaat er binnen zorginstellingen ook nog steeds een grote vraag naar dossierkasten waarin deze papieren dossiers opgeborgen kunnen worden.

Inofec Kantoormeubelen heeft diverse dossierkasten in haar assortiment. Deze dossierkasten zijn leverbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Zo zijn er onder meer dossierkasten met 2, 3 of 4 laden welke variëren in hoogtes van respectievelijk 71cm, 102cm en 132cm hoog. Standaard zijn de dossierkasten verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en aluminium. Ben je echter op zoek naar een andere kleur dossierkast, geen probleem, ook hierin kan Inofec Kantoormeubelen voorzien.

De lades van de dossierkasten zijn voorzien van labels waarop je de inhoud kunt aangeven. Zo kun je eenvoudig de juiste dossiers terugvinden. Daarnaast is de hangmappenkast uitgerust met een anti-kantelsysteem. Dit zorgt ervoor dat je niet meer dan 1 lade tegelijk kunt openen. Zou dit wel mogelijk zijn, dan bestaat de kans dat de kast naar voren kantelt. Om de lades soepel te laten lopen, zijn deze uitgevoerd met een telescoopgeleiding. Zelfs als de lade helemaal gevuld is met dossiers kun je deze nog steeds eenvoudig openen en sluiten.

Niet alle zorginstellingen maken gebruik van hetzelfde formaat dossiers. Daarom zijn alle lades van de Inofec dossierkasten voorzien van een breedtegeleider. Zodoende zijn de dossierkasten zowel te gebruiken voor A4 als folio hangmappen. Folio hangmappen zijn net een slag groter dan A4 hangmappen.

Aangezien het nog wel een tijd zal duren voordat het elektronisch patiëntendossier wordt ingevoerd, als het überhaupt nog wordt ingevoerd, zal de vraag naar dossierkasten voorlopig nog wel blijven bestaan.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels