Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Gebruik de 20-20-20 regel op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Gebruik de 20-20-20 regel op kantoor

Als je een kantoorbaan hebt, zit je waarschijnlijk een groot deel van de dag achter de computer. Als je niet achter je computer zit, kijk je wel naar je smartphone, tablet en ’s avonds naar de televisie. Dit kan erg vermoeiend zijn voor je ogen en daarom raden veel oogartsen de 20-20-20 regel aan. Maar wat is dat precies?

De 20-20-20 regel houdt in dat je iedere 20 minuten dat je naar een scherm aan het staren bent, 20 seconden moet kijken naar een object dat 20 voet (zo’n 6 meter) van je af is. Kijk om de 20 minuten dus even 20 seconden uit het raam of naar een object dat zo’n 6 meter van je verwijderd is. Naar het schijnt zou dit beter voor je ogen zijn en zullen je ogen ook minder vermoeid aanvoelen. Of het bij iedereen werkt is niet te zeggen, maar je kunt het op zijn minst proberen, toch?

En omdat veel mensen het lastig vinden of het simpelweg vergeten zichzelf hieraan te herinneren is er ook gratis software die daarbij kan helpen. Eén van die programma’s, voor gebruikers van Windows is Eyes Relax. Dit programma toont op vooraf bepaalde intervallen een herinnering dat de gebruiker z’n ogen even moet laten rusten. Uiteraard zijn er meer soortgelijke programma’s te vinden middels een eenvoudige zoekopdracht. Het is sowieso goed om af en toe even naar iets anders te kijken dan naar je beeldscherm en even een rondje te lopen, een kopje koffie te halen voor je collega’s en een bezoekje te brengen aan het toilet. Ben je ook weer even in beweging geweest, want dat vergeten we soms ook als we de hele dag op kantoor zijn.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels