Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Fröbelen op kantoor is goed voor je!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Fröbelen op kantoor is goed voor je!

Stilzitten is niet goed voor ons, zeker niet wanneer we dat uren lang in dezelfde houding doen, zoals velen dagelijks op kantoor. Te lang in dezelfde houding zitten gaat op termijn allerlei lichamelijke klachten geven, waarvan met name de nek- en rugspieren de dupe zijn. Ook de kans op bijvoorbeeld obesitas en hartziekten neemt toe naarmate we vaker stil zitten. Om dat stilzitten te voorkomen zijn er allerlei tips geven, een beetje beweging krijgen tijdens kantooruren is makkelijker dan je denkt. Maar er is goed nieuws voor iedereen die überhaupt niet lang stil kan zitten en graag een beetje fröbelt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat fröbelen tijdens kantooruren goed voor je is.

Het onderzoek is uitgevoerd onder vrouwen en onderzoekers uit verschillende landen kwamen tot de conclusie dat vrouwen die achter hun bureau zo nu en dan fröbelen een grotere kans hebben op een gezond lichaam, dan vrouwen die alleen maar hard aan het werk zijn. Maar wat is fröbelen dan precies vraag je je wellicht af, en hoe kun je dus alle nadelige klachten van stilzitten voorkomen?

Fröbelen op kantoor, zo doe je dat!

Leg om te beginnen een pen en papier naast je computer of laptop. Wat leuke poppetjes tekenen, lijntjes trekken of iets inkleuren: je verandert er je houding mee (en zit dus niet langer op dezelfde manier op je stoel). En precies dit gefriemel of gefröbel kan al verschil maken. Het gaat om kleine handelingen, zoals met je voeten op en neer bewegen, met een pen tikken, met je haren spelen: kleine fysieke bewegingen. Schrijf eens wat vaker dingen op, in plaats van alle typen en vouw eens wat leuks van een theezakje. Ook al zijn het hele kleine handelingen, het gaat om de beweging. Uit het onderzoek bleek dat zelfs kleine handelingen een positieve invloed hebben op de gezondheid.

Andere collega’s zullen zich misschien ergeren aan jouw gefriemel of gefröbel, maar dan kun je ze verwijzen naar dit onderzoek!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels