Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Flexwerker? Beveilig je mobiele apparaten

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Flexwerker? Beveilig je mobiele apparaten

De tijd van vaste computers is bij veel bedrijven verleden tijd. Steeds meer werken we met mobiele apparaten, zoals laptops, tablets en smartphones. Zeker met de veranderende manier van werken, zoals het flexwerken, zijn die mobiele apparaten hard nodig. We willen ons werk kunnen doen op meerdere locaties. Het is van belang deze apparaten goed te beveiligen, want er staat vaak veel bedrijfsinformatie op. Soms is dat zelfs vertrouwelijk en daarvan is het niet de bedoeling dat het in verkeerde handen valt. Concurrenten bijvoorbeeld, daarvoor moet deze informatie verborgen blijven. Als bedrijf ben je overigens ook nog verplicht beveiligingsmaatregelen te nemen voor apparatuur die privacy-gevoelige informatie bevat. Met deze tips is het beveiligen van mobiele apparaten wat eenvoudiger.

1. Gegevens versleutelen

Om te beginnen kun je belangrijke informatie versleutelen, dat wil zeggen dat het niet meer leesbaar is voor derden. Dat doe je bijvoorbeeld met de software van Truecrypt die gratis is. Ook zijn er USB-sticks te koop waarmee je gegevens versleuteld kunt opslaan. Dat wil niet zeggen dat het nooit te lezen zal zijn voor anderen, maar je maakt het in ieder geval een stuk moeilijker.

2. Toegang beveiligen

Beter nog is om de toegang tot de apparaten te beveiligen. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. Het begint natuurlijk met een wachtwoord: alle mobiele apparaten moeten minimaal voorzien zijn van een wachtwoord. Ook tokens behoren tot de mogelijkheden, een beveiliging die bestaat uit twee delen. Je hebt in zo’n geval een code én een wachtwoord nodig. Biometrische beveiliging, zoals met een vingerafdruk of irisscan is nog veel veiliger: daarmee weet je zeker dat slechts één persoon toegang heeft. Een vingerafdruk-scanner is niet echt kostbaar en een goede methode om bijvoorbeeld toegang tot bepaalde datacenters te beveiligen.

Daarnaast is het natuurlijk van belang om belangrijke gegevens niet lokaal op te slaan, maar via een veilige VPN-verbinding. Raak je je laptop, tablet of smartphone kwijt, dan is die informatie in ieder geval niet ook verloren gegaan.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels