Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Flexwerken versus traditioneel werken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Flexwerken versus traditioneel werken

Flexwerken, Het Nieuwe Werken, flexibel werken, het zijn allemaal termen die je waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Maar wat houdt het nu precies in? Flexwerken is een nieuwe stijl van werken met flexibiliteit in tijd, plaats en duur. Tijd: het tijdstip waarop gewerkt wordt. Plaats: de locatie van werken. Duur: het aantal te werken uren. Dit in tegenstelling tot de traditionele manier van werken waarbij iedere medewerker volgens vaste werktijden aan een vaste werkplek werkt. Beide vormen van werken hebben zo hun voordelen. Welke vorm van werken het beste bij jouw bedrijf past, bepaal je uiteraard helemaal zelf. Daarnaast is ook niet iedere functie geschikt voor flexwerken.

Voordelen flexwerken

- Doordat meerdere mensen gebruik maken van dezelfde werkplek, heb je in totaliteit minder werkplekken nodig en zodoende ook minder kantoorruimte. Hierdoor bespaar je kosten op de huisvesting.

- Voor de meeste medewerkers geldt dat ze productiever zijn in een omgeving met flexibele werkplekken.

- Er is meer dynamiek in de organisatie, doordat er meer contact is met collega’s wat de communicatie en kennisuitwisseling weer stimuleert.

- Medewerkers hebben meer keuzevrijheid wat betreft de werktijden, de plaats van het werken en de duur van het werken. Meer vrijheid betekent ook vaak tevreden medewerkers, een goede balans tussen werk en privé en minder verzuim.

- Onder flexwerken valt ook het thuiswerken. Wanneer medewerkers de mogelijkheid hebben om thuis te werken, hoeven zij niet naar kantoor, waardoor files vermeden worden.

Voordelen traditionele vaste werkplekken

- Bij medewerkers die veel thuiswerken bestaat het gevaar dat ze in een sociaal isolement raken. Er is minder direct contact met collega’s. Dit in tegenstelling tot het werken op kantoor, al dan niet op een flexibele of vaste werkplek.

- Medewerkers hebben de mogelijkheid om een drukke thuissituatie te ontvluchten.

- Doordat het aantal benodigde werkplekken exact is afgestemd op het aantal medewerkers, is er nooit een tekort aan werkplekken.

- Een vaste werkplek biedt meer privacy en leidt zodoende tot een hogere concentratie.

- De bereikbaarheid van collega’s is groter, doordat medewerkers precies van elkaar weten waar iedereen zit en op welke tijden men aan het werk is.

- Vaste werkplekken bieden leidinggevenden meer controle.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels