Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Fit op kantoor met de deskbike

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Fit op kantoor met de deskbike

Is een deskbike met zit-sta-bureau de werkplek van de toekomst? Lees alles over fit op kantoor met de bureaufiets op het blog van Inofec Kantoormeubelen!

Het ziet er op het eerste gezicht een beetje gek uit, zo’n deskbike aan een zit-sta-bureau. Toch kiezen steeds meer managers voor een deskbike of bureaufiets voor hun medewerkers. De ergonomische bureaustoel en tafel worden steeds vaker afgewisseld met een meer dynamische werkplek. Wat zijn nu de voordelen van een bureaufiets met sta-bureau op kantoor? In dit blog praten we je bij!

Waarom een deskbike?

Wanneer je zittend en staand werken afwisselt, kun je een hoop gezondheidsklachten voorkomen! Door te lang te zitten of te staan, is de kans namelijk groot dat je nek-,  schouder- en rugklachten krijgt. Van houding wisselen tijdens het werken is dus belangrijk. 

De kans is groot dat de kreet “zitten is het nieuwe roken” je direct bij het zien van het woord ‘deskbike’ te binnen schoot. We kunnen geen praatprogramma meer aanzetten of er zit weer een deskundige aan tafel over de risico’s van langdurig zittend werken te discussiëren. De maat is volgens hen dan ook echt vol. Een kantoorbaan maakt je ziek, zwak en misselijk en een avondje fitnessen kan het langdurige zitten niet goedmaken. De oplossing: meer bewegen op kantoor. En wat is er makkelijker dan een bureaufiets aan een zit-sta bureau te schuiven?

Wat is een bureaufiets nu eigenlijk?

Een crosstrainer mag het eigenlijk niet heten. Een deskbike is speciaal ontwikkeld voor het gebruik aan een sta-bureau. Deskbikes worden met de dag beter: het zadel wordt steeds comfortabeler, er zijn verlengstukken te koop voor lange mensen en je kunt je bureaufiets zelfs in een kek kleurtje bestellen. Bovendien is de deskbike net zo gemakkelijk in elkaar te zetten als het gemiddelde Ikea pakket. Ook aan de doelgerichte medewerker is gedacht: met een geïntegreerde of bijgeleverde fietscomputer houd de fiets bij hoe hard en ver je fietst en hoeveel calorieën je verbrand. Super handig!

Welke bureaufiets is geschikt voor jou?

Hoe kies je nu de geschikte bureaufiets voor jou? Dit bepaal je door te achterhalen waar en wanneer je de deskbike precies wilt gebruiken. Wil je lang bewegen achter je bureau dan is een bureaufiets met rugsteun een goede keuze. Ga je de deskbike gebruiken tijdens meetings maar wil je geen bureautafels? Daar hebben wij dé oplossing voor! De bureaufiets met rugsteun en tablethouder is hier perfect voor. Je kunt je laptop, tablet of notitieschrift kwijt op de tablet houder en leunen tegen de rugsteun. Je hebt geen bureau meer nodig! 

Ook een bureaufiets zonder leuning en zonder tablethouder is een optie!

Fietsen op kantoor

Fietsen tijdens het werken, ziet er in eerste instantie een beetje gek uit en zo voelt het in het begin ook. Wie hetzelfde op zijn deskbike gaat zitten als op zijn stadsfiets om de trein te halen, zit al snel puffend en zwetend achter zijn bureau. Dat is dus niet de bedoeling van de bureaufiets. Een bureaufiets zorgt ervoor dat je de hele dag in beweging blijft en zo fitter en zelfs creatiever en slimmer wordt. Het is dus prima om de bureaufiets op een lichte versnelling in te stellen en je benen wat langzamer te laten trappen. Het belangrijkste is dat je in beweging bent! 

Even wennen aan een nieuwe werkplek met een deskbike

Wie de deskbike voor het eerst gebruikt, merkt dat hoe uitdagender de taak is, hoe langzamer je benen gaan. In het begin is het een uitdaging om diep denkwerk en bewegen te combineren. Maar geen zorgen, daar raak je aan gewend! 

Wist je dat? Door het fietsen een betere doorbloeding in de hersenen ontstaat, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je sneller leest en werkt. 

Maak je je zorgen over zadelpijn? Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Na een tijdje voel je je een stuk fitter, alerter en zelfs slimmer!

Bureaufiets kopen?

Werk jij dus nog aan een gewoon bureau vanaf een ergonomische bureaustoel? Vervang je bureau dan snel voor een zit-sta-bureau en schaf een deskbike aan om zittend, staand en fietsend werken af te wisselen. Je merkt dan al snel dat je je voelt bij deze nieuwe werkplek. Als we de deskundigen moeten geloven, is het een kwestie van tijd voordat iedereen in Nederland vanaf een bureaufiets werkt. Benieuwd naar een bureaufiets voor bij jou op kantoor? Of wil je deskbike eens proberen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels