Gratis verzending
Inclusief montage en installatie
5 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Fit op kantoor met de deskbike

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Fit op kantoor met de deskbike

Is een deskbike met zit-sta-bureau de werkplek van de toekomst? Lees alles over fit op kantoor met de bureaufiets op het blog van Inofec Kantoormeubelen!

Het ziet er op het eerste gezicht een beetje mal uit, zo’n deskbike aan een zit-sta-bureau. Toch kiezen steeds meer managers voor een deskbike voor hun medewerkers. Aangemoedigd door deskundigen uit allerlei disciplines lijken bedrijven alsmaar meer afstand te nemen van de traditionele werkplek. De ergonomische bureaustoel en tafel worden steeds vaker afgewisseld door een meer dynamische werkplek. Wat zijn de voordelen van een bureaufiets met sta-bureau op kantoor?
 

Waarom een deskbike?

De kans is groot dat de kreet “zitten is het nieuwe roken” je direct bij het zien van het woord ‘deskbike’ te binnen schoot. We kunnen geen praatprogramma meer aanzetten of er zit weer een deskundige aan tafel over de risico’s van langdurig zittend werken te discussiëren. De maat is volgens hen dan ook echt vol. Een kantoorbaan maakt je ziek, zwak en misselijk en een avondje fitnessen kan het langdurige zitten niet goedmaken. De oplossing: meer bewegen op kantoor. En wat is er makkelijker dan een crosstrainer aan een zit-sta bureau te schuiven?

Wat is een bureaufiets nu eigenlijk?

Een crosstrainer mag het eigenlijk niet heten. Een deskbike is speciaal ontwikkeld voor het gebruik aan een sta-bureau. Deskbikes worden met de dag beter: het zadel wordt steeds comfortabeler, er zijn verlengstukken te koop voor lange mensen en je kunt je bureaufiets zelfs in een kek kleurtje bestellen. Bovendien is de deskbike net zo gemakkelijk in elkaar te zetten als het gemiddelde Ikea pakket. Ook aan de doelgerichte medewerker is gedacht: met een geïntegreerde of bijgeleverde fietscomputer houd de fiets bij hoe hard en ver je fietst en hoeveel calorieën je verbrand.

Fietsen op kantoor

Fietsend werken ziet er in eerste instantie een beetje gek uit en zo voelt het in het begin ook. Wie hetzelfde op zijn deskbike gaat zitten als op zijn stadsfiets om de trein te halen, zal al snel puffend en zwetend achter zijn bureau zitten. Dat is dus niet de bedoeling van de deskbike. Het gaat erom dat je de hele dag in beweging blijft en zo fitter en zelfs creatiever en slimmer wordt. Het is dus prima om de bureaufiets op een lichte versnelling in te stellen en je benen wat langzamer te laten trappen.

Even wennen aan een nieuwe werkplek

Wie de deskbike voor het eerst gebruikt, zal merken dat hoe uitdagender de taak is, hoe langzamer je benen gaan. Diep denkwerk en bewegen zullen in het begin niet echt goed samengaan, maar dat is een kwestie van wennen. Door het fietsen ontstaat namelijk een betere doorbloeding in de hersenen, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je sneller leest en dus werkt. Ook de zadelpijn verdwijnt gelukkig vanzelf! Na een tijdje zal je je een stuk fitter, alerter en zelfs slimmer voelen!

Bureaufiets kopen

Werk jij nog aan een gewoon bureau vanaf een ergonomische bureaustoel? Vervang je bureau dan voor een zit-sta-bureau en schaf een deskbike aan om zittend, staand en fietsend werken af te wisselen. Het is even wennen, maar al snel zal je merken hoeveel beter je je voelt bij deze nieuwe werkplek. In Australië zijn deskbikes al een hit en als we de deskundigen moeten geloven is het een kwestie van tijd voordat iedereen in Nederland ook vanaf een deskbike werkt. Benieuwd naar een bureaufiets voor bij jou op kantoor? Of wil je deskbike eens proberen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

en installatie

5 jaar garantie

op ons hele assortiment