Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Ergonomische bureaustoelen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Ergonomische bureaustoelen

Goede ergonomische bureaustoelen zijn onmisbaar in een kantooromgeving. Deze zorgen immers voor een goede en actieve zithouding waardoor je op een prettige manier je dagelijkse werkzaamheden kunt uitvoeren. Een goede zithouding voorkomt bovendien gezondheidsklachten en bevordert de arbeidsproductiviteit.

Ergonomische bureaustoelen zijn voorzien van uitgebreide instelopties die het mogelijk maken de bureaustoel zo in te stellen dat deze voor ieder individu een goed zitcomfort biedt. Gedurende de werkdag neem je verschillende zithoudingen aan en het is belangrijk dat je lichaam in al deze posities goed ondersteund wordt. Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je lichaam continue voldoende ondersteuning krijgt. Vooral rug, nek en schouders dienen goede ondersteuning te krijgen daar dit juist de plaatsen zijn die als eerste klachten geven wanneer een bureaustoel niet de vereiste ondersteuning geeft.

Alle kenmerken van ergonomische bureaustoelen op een rijtje:

- De zithoogte dient verstelbaar te zijn van 41 tot 55 cm. Hierbij dienen je bovenbenen horizontaal en je onderbenen verticaal te staan. Je onderbenen moeten zowel naar voor als naar achter geplaatst kunnen worden. En je zithoogte dient gelijk of net iets lager te zijn dan je knieholtes.

- De zitdiepte dient verstelbaar te zijn van 38 tot 48 cm. Er moet namelijk voldoende ruimte zitten tussen je knieholtes en de voorzijde van het zitvlak om knelling te voorkomen.

- De zitting is vlak, minimaal 40cm breed en 44cm diep, en heeft een verstelbare hellingshoek van -7 tot 3 graden en vast te zetten op een hoek van -3 graden.

- De voor- en achterzijde van de zitting en de boven- en onderzijde van de rugleuning zijn afgerond.

- De lengte van de rugleuning dient minimaal 37 cm te zijn en de breedte dient minimaal 36 cm en maximaal 46 cm te zijn. Daarnaast dient de rugleuning zo gevormd te zijn dat de hele rug ondersteund wordt.

- De voorzijde van de rugleuning is vloeiend, zonder knikken of hoeken, met een horizontale straal van 40cm of meer.

- De lendesteun is in hoogte verstelbaar. Het middelpunt van de steun is tenminste verstelbaar tussen de 17 en 23cm boven de zitting.

- De armleggers dienen van 20 tot 30 cm in hoogte verstelbaar te zijn. En de armleggers dienen minimaal 5 cm breed en 20 cm lang te zijn. Je bovenarmen moeten verticaal en je onderarmen horizontaal staan.

- De afstand tussen de armleggers is instelbaar tussen de 36 en 51cm.

- De afstand van de voorzijde van de armlegger tot de voorzijde van de zitting is minimaal 20cm.

- Het onderstel is voorzien van 5 zwenkwielen en draaibaar.

- De afstand tussen de draaias en de vloer dient minimaal 2cm te zijn.

- De bureaustoel is veilig en stabiel en heeft geen scherpe of uitstekende delen.

Bureaustoelen die in ieder geval als ergonomisch gekenmerkt mogen worden, zijn stoelen die voldoen aan de norm NEN 1335 of NPR 1813. Stoelen met deze normeringen zijn voorzien van diverse instelmogelijkheden welke zorgen voor de juiste ondersteuning van het lichaam.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels