Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Ergonomische bureaustoelen voorkomen gezondheidsklachten

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Ergonomische bureaustoelen voorkomen gezondheidsklachten

Om je dagelijkse werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is een goede en actieve zithouding erg belangrijk. Bovendien voorkomt het gezondheidsklachten en bevordert het de arbeidsproductiviteit. Een gezonde en actieve zithouding creëer je door het gebruik van een ergonomische bureaustoel.

Ergonomische bureaustoelen zijn voorzien van diverse instelopties die het mogelijk maken de bureaustoel zo in te stellen dat deze voor ieder individu een goed zitcomfort biedt. Gedurende de werkdag neem je verschillende zithoudingen aan en het is belangrijk dat je lichaam in al deze posities goed ondersteund wordt. Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je lichaam continue voldoende ondersteuning biedt. Vooral rug, nek en schouders dienen goede ondersteuning te krijgen daar dit juist de plaatsen zijn die als eerste klachten geven wanneer een bureaustoel niet de vereiste ondersteuning geeft.

De belangrijkste kenmerken van ergonomische bureaustoelen op een rijtje:

- De zithoogte dient verstelbaar te zijn van 41 tot 55 cm. Hierbij dienen je bovenbenen horizontaal en je onderbenen verticaal te staan. Je onderbenen moeten zowel naar voor als naar achter geplaatst kunnen worden. En je zithoogte dient gelijk of net iets lager te zijn dan je knieholtes.

- De zitdiepte dient verstelbaar te zijn van 38 tot 48 cm. Er moet namelijk voldoende ruimte zitten tussen je knieholtes en de voorzijde van het zitvlak om knelling te voorkomen.

- De lengte van de rugleuning dient minimaal 37 cm te zijn en de breedte dient minimaal 36 cm en maximaal 46 cm te zijn. Daarnaast dient de rugleuning zo gevormd te zijn dat de hele rug ondersteund wordt.

- De armleggers dienen van 20 tot 30 cm in hoogte verstelbaar te zijn. En de armleggers dienen minimaal 5 cm breed en 20 cm lang te zijn. Je bovenarmen moeten verticaal en je onderarmen horizontaal staan.

Inofec Kantoormeubelen biedt een breed assortiment ergonomische bureaustoelen aan. Alle ergonomische bureaustoelen zijn te herkennen aan de toevoeging ARBO NEN-EN 1335 of NPR 1813. Deze normen geven aan dat de bureaustoel uitgerust is met de vereiste kenmerken om als ergonomische bureaustoel gekwalificeerd te worden.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels