Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Ergonomische bureaustoel, wat houdt dat in?

  • Geplaatst op
Ergonomische bureaustoel, wat houdt dat in?

Wanneer u op zoek bent naar een bureaustoel, dan komt u heel veel termen en uitvoeringen tegen. Een van deze termen is ergonomie, maar wat is nu ergonomie? Ergonomie is de relatie tussen de mens en de omgeving. Dit is dus ook een werkplek. Voor een ergonomische werkplek is het dan ook raadzaam om ergonomische bureaustoelen te kopen. Maar wat houdt een ergonomische bureaustoel in?

Ergonomische bureaustoel instellen

Een ergonomische bureaustoel moet aan diverse instelmogelijkheden voldoen. Omdat er zo veel instelmogelijkheden zijn, worden deze stoelen gebruikt voor allerlei situaties. Of het nu gaat om flexwerken of om iemand die gebruik maakt van een vaste werkplek. Wanneer u een hele dag gebruik maakt van een bureaustoel, dan neemt u automatisch diverse zitposities aan. Om dan een goede ondersteuning te bieden aan uw rug en nek zijn er dus diverse instelmogelijkheden. Hieronder vindt u diverse eisen waar een ergo bureaustoel aan moet voldoen.

- Zithoogte: Deze moet verstelbaar zijn van 41 tot 55 cm.

- Zitdiepte: Deze moet verstelbaar zijn van 38 tot 48 cm.

- Zitting: De zitting moet vlak zijn en minimaal 40cm breed en 44 cm diep zijn. De hellinghoek moet verstelbaar zijn van -7 tot 3 graden en moet vast gezet kunnen worden op een hoek van -3 graden. Tevens moeten de voor- en achterzijde afgerond zijn.

- Rugleuning: De lengte van de rugleuning moet minimaal 37 cm hoog en minimaal 36 cm en maximaal 46 cm breed zijn. De rug moet zo gevormd zijn, dat de hele rug wordt ondersteund. De voorzijde is vloeiend, zonder knikken of hoeken, met een horizontale straal van 40 cm of meer.

- Lendesteun: Deze lendesteun moet in hoogte verstelbaar zijn. Het middelpunt moet verstelbaar zijn tussen de 17 cm en 23 cm boven de zitting.

- Armleggers: Dit moeten 4D armleggers zijn. Dat betekent dat de armlegger van 20 cm tot 30 cm in hoogte verstelbaar moet zijn. De pads moeten minimaal 5 cm breed en 20 cm lang zijn. De afstand moet instelbaar zijn tussen 36 cm en 51 cm. De afstand van de voorzijde van de armlegger tot de voorzijde van de zitting is minimaal 20 cm.

- Onderstel: Het onderstel is een 5-poots kruisvoet en voorzien van zwenkwielen. De afstand tussen de draaias en de vloer moet minimaal 2 cm zijn.

- Veilig: De bureaustoel is veilig en stabiel en heeft geen scherpe uitstekende onderdelen.

De bovengenoemde eisen gelden dus voor een bureaustoel, maar dan moet de zithouding ook juist zijn. Wanneer u een bureaustoel instelt, zorg er dan voor dat de kniehoek en de hoek van uw rug t.o.v. uw benen 90 graden is. Uw voeten mogen niet zweven, maar moeten plat op de grond staan. Uw bovenarmen moeten verticaal en uw onderarmen horizontaal zijn. Verder dienen uw ogen op dezelfde hoogte te staan als de bovenkant van uw scherm. Dit zijn al enkele tips om met een ergonomische bureaustoel een ergonomische houding aan te nemen.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels