Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Ergonomisch verantwoord werken, wat is dat?

Ergonomisch verantwoord werken, wat is dat?

Ergonomisch verantwoord werken. We weten dat het iets belangrijks is, maar wat het nu precies is, is onduidelijk. Wij leggen het graag voor je uit.

Het is een begrip dat je de laatste tijd steeds vaker hoort, zeker als het gaat om de (nieuwe) inrichting van de werkplek: ergonomisch verantwoord werken. We weten dat het iets belangrijks is, maar wat het nu precies is, is onduidelijk. Wij leggen het graag voor je uit.

Ergonomisch verantwoord werken

Het begint natuurlijk bij ergonomie: de mens in relatie tot zijn omgeving. Concreet betekent dat het comfort, de veiligheid en gezondheid van voorwerpen die we gebruiken om doeltreffend te kunnen functioneren. De inrichting van onze werkplek hoort daar natuurlijk ook bij.

Voor veiligheid op de werkplek is vaak wel aandacht, omdat men daarvan zeker weet dat het belangrijk is. Voor comfort, gezondheid en doeltreffend functioneren is vaker minder aandacht. Doordat veel mensen lange tijd achter elkaar hun werk uitvoeren in dezelfde (vaak verkeerde) houding, kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Ook het zitten op een verkeerde of verkeerd ingestelde stoel kan klachten geven. Wat betreft comfort spelen ook de temperatuur van de werkplek, de verlichting en de sfeer een rol.

Wordt door de werkgever op de juiste manier invulling gegeven, dan is er sprake van ergonomisch verantwoord werken. Gelukkig zijn er door de ARBO richtlijnen opgesteld voor werkgevers, als handvat om hieraan te kunnen voldoen. Deze ARBO richtlijnen op gebied van ergonomisch verantwoord werken bevatten bijvoorbeeld regels op gebied van het instellen van de bureaustoel, de ideale zithoogte, de stabiliteit en de kleur van de werkplek.

De juiste werkplek

De onderdelen van de werkplek, de tafel en de stoel waar aan gewerkt wordt, zijn dus van groot belang. De werkgever is verantwoordelijk voor het verschaffen van deze spullen, maar bij de werknemer ligt ook een belangrijke taak om ergonomisch verantwoord werken tot een succes te maken. De houding die je aanneemt is namelijk net zo belangrijk, maar ook daar zijn richtlijnen voor. Met beide voeten naast elkaar op de grond en armen op armleggers maak je de kans op klachten zo klein mogelijk.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels