Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Ergonomisch werken: de ins en outs

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Ergonomisch werken: de ins en outs

Ergonomisch werken is steeds belangrijker. In dit blog van Inofec Kantoormeubelen lees je wanneer je ergonomisch aan het werk bent en hoe kantoormeubelen hieraan kunnen bijdragen.

Ergonomisch werken is zó belangrijk! Dat weten we bij Inofec Kantoormeubelen als geen ander. Maar wanneer ben je ergonomisch aan het werken en hoe kunnen kantoormeubelen hieraan bijdragen? Dát lees je in dit blog.

Wat is ergonomisch werken?

Laten we bij het begin beginnen. Ergonomisch werken houdt in dat je jouw kantoor aanpast aan het menselijk lichaam. Een ergonomische werkplek is zo ingericht dat jouw veiligheid, gezondheid, comfort en functioneren worden bevorderd. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomische stoel of een ergonomische kruk en zelfs een ergonomische bureaustoel, een ergonomisch bureau en een ergonomische muismat. Het kantoor wordt dus omgetoverd tot een echte ergonomische werkplek! Dat klinkt misschien erg ingewikkeld, maar het komt erop neer dat een ergonomische bureaustoel ervoor zorgt dat je de juiste lichaamshouding aanneemt tijdens werkzaamheden achter een bureau. Zo voorkom je lichamelijke klachten en blessures en kun je ongestoord je werkzaamheden verrichten.

Ergonomisch sta bureau

Zit-sta bureaus worden steeds belangrijker voor ergonomisch werken. Het begon allemaal met een bureau dat je in hoogte kon verstellen: een verstelbaar bureau. Maar zo’n verstelbaar sta bureau kan je niet tijdens het werken verstellen. Om dus te zorgen dat het kantoor een echte ergonomische werkplek wordt, is een instelbaar bureau een betere keuze. Dit ergonomische sta bureau kun je namelijk gedurende het werken in hoogte verstellen door éen druk op de knop. Zo kun je naar wens op het ene moment staand werken en erna meteen weer zittend. Staand werken en vergaderen wordt immers steeds populairder. Met een instelbaar bureau, wat het ultieme ergonomische sta bureau is, kun je echt ergonomisch werken.

Ergonomische bureaustoel

Wat bij een ergonomische werkplek eigenlijk nog belangrijker is dan een ergonomisch bureau is een ergonomische stoel. Een stoel die voldoet aan de arbo-eisen, een arbo bureaustoel, is heel belangrijk wanneer je de hele werkdag zit. Naast een arbo bureaustoel hebben we bij Inofec Kantoormeubelen ook NPR (Nederlandse Praktijkrichtlijn) stoelen. Deze zijn nóg beter instelbaar dan arbo bureaustoelen.

Arbo bureaustoel

Een bureaustoel is een arbo bureaustoel wanneer de stoel aan een aantal punten voldoet, namelijk:

  • De bureaustoel beschikt over in hoogte verstelbare armleggers
  • De zithoogte en zitdiepte zijn instelbaar
  • De bureaustoel bevat synchroonmechaniek

Bij een ergonomische bureaustoel die over synchroonmechaniek beschikt, bewegen de rugleuning en de zitting met elkaar mee. Wanneer jij dus naar achter leunt, kantelt de zitting ook mee. Dit zorgt voor een extra ergonomische werkplek.

NPR bureaustoel

Een bureaustoel is niet zomaar een NPR bureaustoel. Deze moet voldoen aan de volgende eisen:

  • De armleggers zijn in hoogte en breedte instelbaar en draaibaar
  • De armleggers kunnen naar voren en naar achteren geschoven worden
  • De stoel kan hoger en lager ingesteld worden dan de arbo bureaustoel
  • De zitdiepte kan groter worden afgesteld dan bij de arbo bureaustoel

Ergonomische werkplek instellen

Hoe stel je jouw ergonomische bureaustoel nu zo in dat je echt ergonomisch werkt? Hiervoor hebben we bij Inofec Kantoormeubelen een handige afbeelding gecreëerd. Hierin staat precies hoeveel afstand er bewaard moet worden voor de ultieme ergonomische werkplek.

Ergonomisch werken met Inofec Kantoormeubelen

Benieuwd naar ons hele aanbod in ergonomische kantoormeubelen? We heten je van harte welkom in onze showrooms in Roosendaal en Alphen aan den Rijn! Onze medewerkers helpen en adviseren jou dan in jouw zoektocht naar het creëren van de ultieme ergonomische werkplek. We bieden zelfs de extra service van een proefplaatsing van een ergonomische bureaustoel aan. Zo kun je op jouw eigen kantoor testen of de bureaustoel echt aan jouw wensen voldoet. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels