Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Effectief thuiswerken kan écht met deze 6 tips

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Effectief thuiswerken kan écht met deze 6 tips

Over thuiswerken is al heel veel gezegd en geschreven: het heeft voor- en nadelen. Door thuis te werken kun je voorkomen dat je onnodig lang in de file staat, je bent flexibel in het indelen van je tijd en kunt met alle moderne technologieën nog steeds direct in contact staan met je collega’s. Maar thuis word je ook geconfronteerd met niet-werkgerelateerde dingen zoals een aanrecht vol afwas, een volle wasmand en de strijk. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je die dingen onder werktijd doet. Met deze 6 tips wordt thuiswerken effectief.

1. Discipline
Niet iedereen heeft dit in overvloed, maar thuiswerken vereist discipline. Zet gewoon je wekker ’s morgens vroeg, kleed je normaal aan en houd de tijd bij die je werkt. Dat ben je aan je baas verplicht.

2. To-do-list
Maak een lijst van de dingen die je op de thuiswerkdag moet doen en werk die van boven naar beneden af. Zet een vinkje of een streep als iets klaar is, dat geeft voldoening.

3. Aandacht bij wat je doet
Thuiswerken heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld met de kinderen tussen de middag kunt lunchen, of ze na schooltijd van school kunt halen. Zorg ervoor dat je je aandacht houdt bij dat wat je doet, dus tijdens het werken ben je echt alleen met werk bezig en tijdens privétijd doe je echt alleen privédingen.

4. In het ‘geheim’ thuiswerken
Vertel aan niemand behalve je collega’s dat je thuis werkt, omdat andere mensen kunnen denken dat je vrije tijd hebt en daarom spontaan langs komen voor een kop koffie. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want je bent aan het werk. Doe thuiswerken dus ‘in het geheim’.

5. Bewegen!
Wie weleens thuis werkt, weet dat je dan veel minder beweging krijgt dan op een dag dat je naar kantoor gaat. Vanuit de badkamer loop je door naar de keuken voor een ontbijtje en zodra je op je ‘werkplek’ zit is er van beweging nauwelijks sprake mee. Ga je naar kantoor dan leg je in ieder geval nog meters af naar de auto/trein, fiets je wellicht en moet je een stuk lopen. Ruim dus tijdens je thuiswerkdag beweegmomenten in want stilzitten is voor niemand goed.

6. Goede thuiswerkplek
Last but not least: je hebt een goede thuiswerkplek nodig. Een goede stoel is de basis, de juiste verlichting is belangrijk en je hebt de juiste middelen nodig (zoals een goede computer en snelle internetverbinding). Kijk samen met je werkgever naar de mogelijkheden van het inrichten van een goede thuiswerkplek.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels