Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Een schone werkplek: hygiëne loont!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Een schone werkplek: hygiëne loont!

Werkplekken zijn in het algemeen niet al te schoon. Toetsenborden, muizen en telefoons zijn een bron van bacteriën, stof en andere viezigheden zoals broodkruimels, etensresten en haartjes. Wist je dat op een toetsenbord gemiddeld 400 keer meer bacteriën zitten dan op een toiletbril? Niet gek dus dat de vitaliteit van medewerkers lijdt onder vervuilde werkplekken.

Als bedrijf of organisatie is het best handig als je investeert in goede hygiëne op de werkplek. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat schone werkplekken bijdragen aan een lager ziekteverzuim en dus lagere kosten voor de werkgever. Het onderzoek werd uitgevoerd in de Amerikaanse staat Georgia en in één jaar tijd deden er ruim 1.600 medewerkers mee. Tijdens dat jaar kregen ze een speciaal programma aangeboden waarin extra aandacht besteed werd aan de gevaren van bacteriën op de werkplek en kregen ze ook tips hoe je voor een betere hygiëne op kantoor kunt zorgen. Dit resulteerde in een afname van het ziekteverzuim van dertien procent. Een win-win situatie dus: investeren in een goede hygiëne op de werkplek loont, voor zowel werkgever als werknemer.

Hoe houd je je werkplek schoon?

Het is erg belangrijk dat de hygiëne op de werkplek goed op orde is. Zeker met het toenemende flexwerken is dit onderwerp op dit moment actueel. Zorg ervoor dat medewerkers genoeg spullen in huis hebben om regelmatig hun scherm, toetsenbord en telefoons te kunnen schoonmaken en laat dit ook doen door de schoonmakers. Als je je bedenkt dat je werkplek misschien wel viezer is dan een wc, wil je wel een paar keer per week je laptop of computer schoonmaken….

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels