Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Een nieuw jaar, dus archiveren!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Een nieuw jaar, dus archiveren!

We zijn al weer even onderweg in het nieuwe jaar. Een nieuw jaar betekent ook het opruimen van alle documenten en papieren en dat betekent dat er gearchiveerd moet worden. Voor sommige is het een noodzakelijk kwaad en andere hebben er plezier in. Er zijn verschillende manieren om je archief te bewaren. Hieronder staan 5 verschillende manieren hoe je je archief kunt bewaren.

Draaideurkasten
De meest gekozen kast om het archief in te bewaren is de draaideurkast. De belangrijkste reden waarom veel bedrijven kiezen voor een draaideurkast, is omdat dit veelal de goedkoopste oplossing is. Deze draaideurkasten zijn in diverse afmetingen leverbaar. De meeste bedrijven kiezen toch voor een hoge draaideurkast en dan komen ze meestal uit op de draaideurkast 80bx178h of de draaideurkast 92bx194h.

Roldeurkasten
Een draaideurkast moet het niet hebben van de looks. Als de kasten er wat moderner uit mogen zien, dan is een roldeurkast ideaal. Roldeurkasten worden ook vaker gebruikt op het kantoor, omdat deze er net wat mooier uitzien. De roldeurkasten zijn ook in diverse afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Bij Inofec heb je de keuze uit 2 verschillende types, namelijk de Roldeurkast Standaard en de Roldeurkast Trend. Bij de roldeurkasten Trend heb je de keuze uit diverse inrichtingsmogelijkheden, zoals legborden, uittrekframes, uittreklades en uittrekbare legborden.

Schuifdeurkasten
De schuifdeurkasten zijn niet meer zo in trek als vroeger. Dit komt vooral door de looks. Veel mensen vinden dat de schuifdeurkasten er ouderwets uitzien. Sommige noemen als reden dat de schuifdeuren niet soepel lopen. Om dit probleem op te lossen heeft Inofec de schuifdeurkast Praktika en de akoestische schuifdeurkast Kubo ontwikkeld.

Brandwerende kasten
Er kan onderscheid worden gemaakt in soorten archief. Sommige documenten zijn nu eenmaal belangrijker dan andere documenten. Om deze belangrijke documenten veilig te bewaren kun je kiezen voor een brandwerende kast. Deze kasten zijn voorzien van een speciale thermische isolatielaag, DIN 4102. Daarnaast zijn deze brandwerende kasten voorzien van een veiligheidsslot met een 5-puntssluiting.

Archiefrekken
Heb je een grote archiefruimte tot je beschikking, dan zijn archiefrekken een uitstekende oplossing. Deze archiefrekken zijn vooral interessant wanneer je gebruik maakt van archiefdozen. Daarnaast zijn de archiefrekken vaak heel voordelig en kan je meerdere rekken aan elkaar koppelen. Er zijn diverse archiefrekken, zoals houten archiefrekken of stalen archiefrekken.

Conclusie
Welke archiefoplossing het beste bij jou past, is moeilijk aan te geven. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening dient te houden, zoals wat de inhoud moet zijn, hoe ga ik archiveren (ordners, hangmappen of dozen) en wat is het budget? Wanneer je deze vragen hebt beantwoord, is het eenvoudig te juiste keuze te maken voor één van bovenstaande oplossingen of een combinatie hiervan.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels