Gratis verzending
Inclusief montage en installatie
5 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Een ergonomische werkplek is een must voor iedereen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Een ergonomische werkplek is een must voor iedereen

Ondanks de opkomst van het flexwerken waarbij mensen onafhankelijk van plaats en tijd werken, komt het nog steeds veelvuldig voor dat mensen veel zituren maken op kantoor. Het is dan ook erg belangrijk dat een goede zit- en werkhouding wordt gewaarborgd, zodat lichamelijke klachten zoveel mogelijk worden voorkomen. Rug- en nekklachten die bijvoorbeeld ontstaan door steeds verder onderuit te zakken achter uw bureau of bij opperste concentratie juist steeds dichter op uw beeldscherm te kruipen.

Een ergonomische werkplek voorkomt gezondheidsklachten
Bij een ergonomische werkplek zijn de gebruiksvoorwerpen zo ontworpen, dat het de veiligheid, de gezondheid, het comfort en de efficiency van mensen bevordert. Bovendien heeft een ergonomische werkplek een positief effect op de productiviteit en de arbeidsvreugde en voorkomt het fouten, ongelukken en uitval.

Zitten is het nieuwe roken
Een groot arbeidsrisico is zitten. Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd, zeker lang zitten. Om dit tegen te gaan, worden er allerlei maatregelen getroffen om lang zitten tegen te gaan. Enkele maatregelen zijn zit-statafels en dynamische werkplekken waarbij u uw werkzaamheden wandelend of fietsend kunt uitvoeren. Of eenvoudigere maatregelen als een goede bureaustoel, een in hoogte verstelbare bureautafel of een concepthouder.

Zorg voor een correcte zithouding
Om een correcte zithouding te realiseren is een goede bureaustoel onmisbaar. U bereikt de juiste zithoogte wanneer uw benen in een hoek van 90 graden én plat op de grond staan. De hoek tussen de rugleuning en de zitting dient tussen de 95 en 105 graden ingesteld te worden. De juiste zitdiepte bereikt u wanneer u een vuist tussen uw knieholte en de rand van de zitting kunt plaatsen. Hierbij dient uw rug contact te maken met de rugleuning. Tot slot dienen uw armleggers zo ingesteld te worden dat uw onder- en bovenarm met ontspannen schouders een hoek van 90 graden vormen.

Twijfelt u of uw werkplek ergonomisch is? Schroom dan niet om een deskundige op het gebied van ergonomie in de arm te nemen. Een bedrijf als Inofec Kantoormeubelen heeft diverse adviseurs in dienst die u van een deskundig en eerlijk advies kunnen voorzien.

Bron: www.officemagazine.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

en installatie

5 jaar garantie

op ons hele assortiment