Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Een ergonomische werkplek is een must voor iedereen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Een ergonomische werkplek is een must voor iedereen

Een ergonomische werkplek is ontzettend belangrijk! Ondanks de opkomst van het flexwerken waarbij mensen onafhankelijk van plaats en tijd werken, komt het nog steeds vaak voor dat mensen veel zituren maken op kantoor. Daarom is belangrijk dat je een goede zit- en werkhouding hebt, zodat lichamelijke klachten zoveel mogelijk worden voorkomen. Maar hoe doe je dat? Dát vertellen we je in dit blog!

Een ergonomische werkplek is ontzettend belangrijk! Ondanks de opkomst van het flexwerken waarbij mensen onafhankelijk van plaats en tijd werken, komt het nog steeds vaak voor dat mensen veel zituren maken op kantoor. Daarom is belangrijk dat je een goede zit- en werkhouding hebt, zodat lichamelijke klachten zoveel mogelijk worden voorkomen. Maar hoe doe je dat? Dát vertellen we je in dit blog!

Een ergonomische werkplek voorkomt gezondheidsklachten

Een ergonomische werkplek bevat gebruiksvoorwerpen die veiligheid, gezondheid, comfort en effectiviteit van mensen bevordert. Bovendien heeft een ergonomische werkplek een positief effect op de productiviteit en het plezier in je werk en voorkomt het fouten, ongelukken en uitval. Alleen maar goede dingen dus!

Zitten is het nieuwe roken

Iets wat minder positief is, is zitten. Dit doen we tegenwoordig eigenlijk steeds meer en er wordt zelfs gezegd dat dit het nieuwe roken is. Maar er is een oplossing! Om je werkplek ergonomischer te maken, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zit-sta bureau of zelfs een deskbike. Een andere optie is natuurlijk een goede ergonomische bureaustoel

een ergonomische werkplek ingericht

Zo zorg je voor een ergonomische werkplek: 

  1. Zorg voor een correcte zithouding

Om een correcte zithouding te realiseren is een goede ergonomische bureaustoel onmisbaar. Ten eerste is het belangrijk dat je op de juiste hoogte zit en dat je je bureaustoel in hoogte kunt verstellen. Wanneer je benen in een hoek van 90 graden zijn en je voeten plat op de grond kunnen staan, staat je stoel in de juiste hoogte. Ook de rugleuning en zitting moeten goed staan. Tussen de rugleuning en zitting is een hoek tussen de 95 en 105 graden gewenst. Zorg dat je tussen je knieholte en de zitting van de stoel nog een vuist kunt plaatsen voor de juiste zitdiepte. Hierbij is het wel belangrijk dat je rug tegen de rugleuning zit en dat je rechtop zit. Vergeet je armsteunen niet! Deze moeten zo ingesteld zijn zodat je onder- en bovenarm met ontspannen schouders een hoek van 90 graden vormen.

  1. Zorg voor een juiste afstand van je beeldscherm

Naast een goede zithouding, is het ook goed om de juiste afstand van je beeldscherm aan te houden. De juiste afstand is afhankelijk van de grootte van je beeldscherm. Zo kun je bij een scherm van 14 inch het best 50 cm afstand houden, bij een beeldscherm van 15 inch zo’n 60 cm, bij een scherm van 17/18 inch is 70 cm afstand goed en bij een beeldscherm van 21/22 inch is een afstand van 90 cm optimaal. 

Nu je werkplek ergonomisch is ingericht, wil je natuurlijk ook dat je werkplek er stijlvol uitziet. Gelukkig hebben we bij Inofec interieurstylisten die hier alles over weten!

Trendy ergonomisch bureau

De interieurstylisten van Inofec Kantoormeubelen weten als geen ander hoe je een ergonomische werkplek stijlvol kunt inrichten. Zij adviseren om te kiezen voor een neutraal bureau. Op deze manier kunnen de accessoires en het kleurgebruik in de rest van de werkplek zorgen voor de stijl. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een ergonomisch bureau met een zwart of aluminium onderstel. Dit zorgt dan voor een stoere industriële look. Ben je meer op zoek naar een vintage look? Dan adviseert ons team van stylisten om te gaan voor een ergonomisch bureau met een wit onderstel.

industriële ergonomische kantoorinrichting

Keuze voor een bureaublad

De keuze van het bureaublad is voor de stijling natuurlijk cruciaal. Een grijstint kan prima bij de industriële look. Wil je het stoere van de industriële stijl extra benadrukken? Kies dan voor een natuureiken bureaublad. Door het warme natuurlijke effect van het eiken valt het stoere zwarte of aluminium onderstel van het ergonomische bureau extra op. Voor een vintage look kun je kiezen voor een vergrijsde houttint of een natuureiken bureaublad.

Ergonomische bureaustoel kiezen

Ook bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel is de kleur van belang. Doorgaans wordt een zwarte bureaustoel gekozen. De neutrale kleur maakt dat een zwarte bureaustoel zich aanpast aan de omgeving. Dit is dus altijd een goede veilige keuze. Toch mag volgens onze interieurstylisten een ergonomische stoel ook best een echte eyecatcher zijn in een trendy interieur.

Assortiment passend bij het gewenste kleurgebruik

Afhankelijk van de gekozen stijl op jouw ergonomische werkplek, kun je de bureaustoel er echt laten uitspringen. Wanneer het kantoor een botanische look heeft, dan is een groene bureaustoel een goede keuze! Deze sluit dan perfect aan bij de inrichting. Wanneer het kantoor een rustige basis heeft met veel kleurrijke aankleding, zoals kunst en schilderijen, dan is een rode bureaustoel een goede optie. De stoel is dan een echte eyecatcher zonder uit de toon te vallen.

rode ergonomische bureaustoel

Jouw trendy ergonomische werkplek

Een trendy ergonomische werkplek bevat een mooie combinatie van ergonomische meubels. Maak gebruik van verschillende materialen, kleuren en vormen voor een écht trendy ergonomisch kantoor. Ook zorgt het gebruik van verschillende materialen voor een natuurlijke uitstraling, zonder dat het er te gemaakt uitziet. 

Wil je graag persoonlijk interieuradvies voor jouw ergonomische werkplek? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag met het inrichten van jouw stijlvolle ergonomische werkplek voor een goede gezondheid, productiviteit en plezier in je werk.

Bron: www.officemagazine.nl

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels