Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Een ergonomische bureaustoel helpt tegen rugklachten, nekklachten en/of schouderklachten

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Een ergonomische bureaustoel helpt tegen rugklachten, nekklachten en/of schouderklachten

Zitten is ongezond, tenzij u tijdig beweegt of een stoel hebt die goede ondersteuning biedt. Door de vele kantoorbanen stijgt ook het aantal klachten aan de rug, nek en schouders. Vaak wordt dit veroorzaakt door een slechte zithouding. Een ergonomische bureaustoel kan helpen om deze klachten te verminderen, of misschien te laten verdwijnen.

Hoe ontstaan de klachten?

De belangrijkste reden waarom deze klachten ontstaan, is dat niet de juiste zithouding wordt aangenomen. Rugklachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan, doordat men niet met een rechte rug werkt. U kunt uw onderrug ook verder ondersteunen door een lendesteun of door een lumbaalsteun in de bureaustoel te zetten. Nekklachten en schouderklachten kunnen ook ontstaan doordat men met een gebogen rug werkt. Verder is het van belang dat het beeldscherm op de juiste hoogte wordt ingesteld.

Hoe voorkom ik klachten?

Om deze klachten te voorkomen, is het belangrijk dat u de bureaustoel goed instelt. Zorg voor de juiste kniehoek en werk met een rechte rug. Verder komen er steeds meer ergonomische stoelen op de markt die het actief zitten stimuleren. Achter het bureau neemt u automatisch een andere houding aan bij verschillende werkzaamheden. Om dan toch de goede ondersteuning te geven, werkt de stoel mee. Deze stoel zorgt ervoor dat u continu met een rechte rug werkt. Dit zorgt voor steeds minder rugklachten en kan ook uw onderrug versterken.

Welke stoel moet ik nemen?

Heeft u veel last van lichamelijke klachten tijdens uw werk, neem dan eerst contact op met een fysiotherapeut of een chiropractor. Zij kunnen u eerst helpen door verschillende oefeningen te doen. Hoogstwaarschijnlijk zullen zij u een ergonomische bureaustoel adviseren. Deze stoelen hebben heel veel instelmogelijkheden die u een goede zithouding kunnen geven. Adviseert uw fysiotherapeut of chiropractor om actief zitten toe te passen, dan komt u uit bij de Swopper. Zorg er verder voor dat u regelmatig beweegt tijdens uw werk. Loop bijvoorbeeld een rondje in het kantoor of ga vaker koffie halen voor collega’s.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels