Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Drukte op het werk geen reden om vakantie uit te stellen [Onderzoek]

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Drukte op het werk geen reden om vakantie uit te stellen [Onderzoek]

Voor Nederlander is het uitstellen van een welverdiende vakantie omdat het druk is op het werk niet nodig. 74 procent van de Nederlanders blijft vasthouden aan de vakantie en stellen die niet uit omdat het druk is op het werk. Dat blijk uit onderzoek van online reisbureau Expedia, uitgevoerd door Harris Interactive.

Gelukkig krijgen Nederlanders op dit punt steun van hun baas, 68 procent van de Nederlanders treft een baas die vakantieplannen ondersteunt. Dat is boven het Europese gemiddelde van 60 procent. In Italië kunnen werknemers veel minder op steun van hun baas rekenen: slechts een derde krijgt steun als het gaat om vakantieplannen.

Ontspanning!
Nederlands kunnen hun werk en de druk die werk met zich meebrengt goed achter zich laten. Zodra de vakantie van start gaat, is het werk vergeten. De Denen kunnen dat ook, evenals de Britten. In Zweden hebben ze meer moeite met ontspannen en het werk te vergeten. En is zelfs een groepje Zweden (7 procent) dat helemaal niet in staat is te ontspannen tijdens een break.

Aantal vakantiedagen
Met tussen de 25-30 dagen vakantie per jaar, hebben Europeanen het hoogste aantal dagen ter wereld en blijven ze alles opnemen – ongeveer 10 procent van ons is zelfs nog van plan om dit jaar meer vakantie te nemen dan vorig jaar. Azië heeft de minste vakantiedagen; het allerminste vakantiedagen hebben Koreanen en Taiwanezen met 10 dagen per jaar.

Volledige onderzoeksresultaten: Expedia

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels