Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Draadloos opladen, binnenkort ook op kantoor?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Draadloos opladen, binnenkort ook op kantoor?

Het aantal ongelukken van mensen die over draden en snoeren op kantoor zijn gestruikeld, is behoorlijk afgenomen. Reden: we werken steeds vaker draadloos. Natuurlijk moeten apparaten opgeladen worden, maar aan computers en telefoons zit gelukkig al jaren geen snoer meer vast. Internet komt draadloos naar ons toe maar ook het opladen van alle apparaten die we vandaag de dag gebruiken kan draadloos. Een hele handige ontwikkeling!

Draadloos opladen, hoe werkt dat?

Apparaten die draadloos kunnen worden opgeladen, hoeven geen fysieke verbinding meer te maken tussen apparaat en oplader. Uiteraard moet de oplader zelf wel met een draad verbonden zijn aan netstroom. Een van de technologieën die gebruikt wordt voor draadloos opladen is de Qi Technologie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van inductie waarbij elektrische spanning wordt opgewekt met magnetisme. De zender van de stroom straalt een elektromagnetisch veld uitstraalt, de ontvanger van de stroom is in staat dat elektromagnetisch veld te absorberen en de accu te vullen met energie.

Er zijn al plekken waar je bijvoorbeeld je telefoon draadloos kunt opladen, zoals bij Starbucks of bij fastfoodketens. Ook meubelgigant Ikea heeft meubels in de collectie waarin draadloze opladers zijn verwerkt. Ook Inofec heeft sinds kort ook een draadloze oplader in het assortiment opgenomen, die in bureautafels te monteren zijn. Deze draadloze oplader heeft een diameter van 80 mm en wordt net als een bladdoorvoer in het bureaublad gemonteerd. De draadloze oplader is geschikt voor smartphones die Qi compatibel zijn, (bijvoorbeeld Samsung, HTC en Sony).

Draadloos opladen heeft niet alleen als voordeel dat het gemakkelijk is, het is ook een voordeel vanuit kostenoogpunt. Snoeren en kabels om computers en telefoons op te laden gaan nu eenmaal snel en vaak stuk, omdat ze intensief gebruikt worden. Een oplossing zoals het draadloos opladen wat hierboven genoemd wordt, bespaart deze kosten. Het is duurzamer en duurzaamheid staat bij veel bedrijven hoog op de agenda.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels