Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Do’s en don’ts: zakelijke kerstkaarten naar relaties sturen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Do’s en don’ts: zakelijke kerstkaarten naar relaties sturen

Stuurt jouw organisatie wel of juist geen zakelijke kerstkaarten naar relaties? En waarom wel of niet? In dit blog lees je alle do’s en don’ts op het gebied van zakelijke kerstkaarten.

Begin op tijd

Als je kerstkaarten gaat versturen naar zakelijke relaties, is het handig om op tijd te beginnen. December is altijd een drukke maand, dus plan vast vooruit om kerststress te vermijden. Zo kun je de kerstkaarten alvast bestellen en later verzenden. Zorg ervoor dat je kerstkaarten in ieder geval voor half december zijn verstuurd, anders heb je de kans dat de kaarten na Kerstmis pas in de brievenbus vallen. Bovendien wekt dat een slordige indruk.

Doel van zakelijke kerstkaarten

Als je als organisatie hebt besloten om dit jaar kerstkaarten te versturen naar je zakelijke relaties, bedenk dan eerst waarom je een kaartje verstuurt. Wil je een kerstkaart sturen omdat ieder bedrijf het doet en wil je niet achterblijven? Of wil je je klanten bedanken of extra aandacht geven? Een zakelijke kerstkaart is de ultieme vorm van klantenbinding, want zo speel je jouw bedrijf weer even in de kijker en laat je zien dat er aandacht en tijd besteed wordt aan het sturen van kerstkaarten. Iets wat niet per se moet, maar stiekem vaak wel gewaardeerd wordt door zakelijke relaties.

De kerstboodschap

Je hebt besloten dat je kerstkaarten gaat versturen. Maar wat zet je erop? Waarom zou je tijd en geld in een kerstkaart steken als er alleen ‘Fijne feestdagen en een voorspoedig 2017’ op staat? Besteed daarom aandacht aan de kerstboodschap. Maak hem persoonlijk en wees creatief. Ja, dat kost wel meer tijd, maar het zal echt gewaardeerd worden door je klanten. Je kunt er bijvoorbeeld een standaard bericht in laten drukken en met de hand een persoonlijke boodschap erbij schrijven. Zo kun je bijvoorbeeld een fijne samenwerking bij een bijzonder project benadrukken of opschrijven dat je hoopt op een succesvol project in het volgende jaar.

Wees creatief

Zorg ervoor dat jouw kerstkaart opvalt, dat wordt extra gewaardeerd door klanten. Anders is jouw zakelijke kerstkaart maar gewoon een kerstkaart van een bedrijf tussen alle andere kerstkaarten. Werken er in jouw bedrijf mensen die creatief zijn met taal en design? Het is leuk als een kerstkaart een scherpe tekst met wat humor bevat. Dat zullen je zakelijke relaties extra waarderen en ze zullen het ook onthouden! Doe vooral waar je goed in bent. Heb je een mediabedrijf? Doe eens wat anders en neem een videoboodschap op. Als jouw bedrijf gespecialiseerd is in ontwerp en design, dan moet de kaart natuurlijk een feest voor het oog zijn. Zo belandt jouw kerstkaart in ieder geval niet direct bij het oud papier. Heb je geen ervaring met design of tekst? Laat er dan eens iemand anders naar kijken. Besteed het uit. Dan heb je er ook geen omkijken meer naar. Scheelt je weer een hoop werk en stress!

Database up-to-date

Als alle kerstkaarten ontworpen en geschreven zijn, is het nog van belang dat de database met alle klantgegevens up-to-date is. Het is vervelend als de ene klant wel een kerstkaart krijgt en de andere niet. Heb je een groot klantenbestand en werk je niet met alle klanten even goed of lang samen? Maak dan verschillende kaarten. Bij de ene kan de tekst wat informeler dan bij de andere. Denk hier vooraf goed over na.

Digitale kerstkaart

Een kerstkaart hoeft niet per se van papier te zijn. Is duurzaamheid iets wat jouw organisatie hoog in het vaandel heeft staan? Stuur dan een digitale kerstkaart in plaats van een papieren kaart. Zo is ook de kerstgroet in lijn met de duurzaamheidsambities van het bedrijf. Een videoboodschap past natuurlijk ook helemaal in het straatje als het gaat om duurzaamheid.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels