Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Dit zijn de kantoortrends voor 2018

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Dit zijn de kantoortrends voor 2018

Het designteam van Inofec Kantoormeubelen heeft van de voorspellingen van trendwatchers een vertaling gemaakt naar de kantoortrends voor 2018.

De basis van ieder kantoor is al jaren hetzelfde met bureaus en bureaustoelen. Hoe deze kantoormeubelen precies worden weggezet en wat er zich verder in de werkomgeving bevindt, hangt samen met de kantoortrends. Trendwatchers hebben ook voor 2018 weer de belangrijkste trends op een rij gezet. Het designteam van Inofec Kantoormeubelen heeft hiervan een vertaling gemaakt naar de kantoortrends voor 2018. Lees snel verder in dit blog!

Integratie werken en wonen

De scheiding tussen werk en privé is in 2018 echt passé. De meeste kantoorwerkzaamheden kunnen gewoon vanaf een laptop worden uitgevoerd. Waar je die weg zet, maakt niet zoveel uit: op je bureau, aan de keukentafel of in een koffiezaak. Dit betekent dat een werkomgeving meer zal moeten bieden dan een werkplek om ervoor te zorgen dat werknemers überhaupt nog op kantoor verschijnen.

Hiervoor zijn twee zaken van belang:

  1. De werkomgeving beschikt over goede werkplekken volgens het activity based working Iedere werkruimte stimuleert dus een bepaalde werkvorm, zoals vergader- en concentratiekamers, maar ook ruimtes voor creatieve brainstormsessies en voor conference calls bijvoorbeeld.
  2. De werkomgeving beschikt over verschillende openbare ruimtes die het leven makkelijker maken. Denk hierbij aan een sportschool, supermarkt en drogist, zodat je makkelijk voor, na of tussendoor het werken kunt sporten en boodschappen kunt doen. Ook kinderopvang bij de werkplek is ideaal om de combinatie van werken en een gezinsleven makkelijker te maken.

Werken en wonen raken dus steeds verder geïntegreerd en dat zie je ook terug op de werkplek. Het creëren van een huiselijke sfeer is belangrijker dan ooit. Die huiselijkheid zal je terugzien in de overige kantoortrends voor 2018 in dit blog.

Tino Olifantstoel

Kinderstoel Tino mag niet ontbreken in de kinderopvang bij de werkplek. Neem contact op voor meer informatie over dit meubel.

Natuurlijke materialen

In onze drukke 24/7 maatschappij waar werk en privé naadloos in elkaar overlopen, hebben we sterk de behoefte aan natuur. Die zoeken we in onze spaarzame vrije uurtjes dan ook maar al te graag op. Bijvoorbeeld om te fietsen of wandelen in het bos of aan zee.

Ook op de werkplek zien we die schaarse natuur maar wat graag terug. Hier dan wel iets subtieler: in de vorm van robuust houten meubels. Maar ook planten en accessoires van ongeverfde wol, touw of fake fur zullen we veel terugzien op kantoor. Deze materialen passen goed bij iedere kantoorinrichting, dus deze trend is in 2018 makkelijk door te voeren op de werkplek.

Bovendien zorgen natuurlijke materialen voor een warme, huiselijke sfeer. En dat is precies wat we in 2018 op onze werkplek willen!

It’s all-in the prints

It’s all in the details en in 2018 it’s all in the prints. Floral prints blijven een belangrijke rol spelen, hoewel deze in 2018 wel een stuk abstracter worden. Ook grafische en abstracte op de natuur geïnspireerde prints zijn helemaal on trend. Kies voor een grafisch blokkenpatroon van akoestische panelen en laat de abstracte natuurlijke prints terugkomen in de overige stoffering op kantoor. Met prints kun je een eigen identiteit meegeven aan je kantoorinrichting. Net als dat je thuis je persoonlijkheid terug laat komen in je interieur.

Kleurtrends 2018

De kleurtrens voor 2018 zijn meer uitgesproken dan in voorgaande jaren. Zo lang de economie blijft aantrekken, zullen de trendkleuren alleen maar opvallender worden. Het blijkt namelijk dat in tijden van hogere welvaart, meer opzichtige kleuren worden gebruikt.

Daartegenover is er natuurlijk altijd een contrasttrend. In 2018 zijn dat natuurlijke kleuren, zoals beigetinten. In januari lees je meer over de kleurtrends voor 2018 op ons blog.

Kantoortrends 2018: de werkplek als identiteit

Alles samengevat, wordt de werkplek in 2018 een deel van je eigen identiteit. Je werkt niet meer voor een bedrijf, maar ontleent een deel van je identiteit aan het bedrijf waar je voor werkt. De inrichting van de werkplek is daar de verbeelding van. Vertaal de kantoortrends voor 2018 daarom naar jouw bedrijfsidentiteit. Zo springt jouw kantoorinrichting er in 2018 echt uit!

Contact

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels