Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Dit zijn de beste werkgevers van Nederland

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Dit zijn de beste werkgevers van Nederland

Benieuwd wat de beste werkgevers van Nederland zijn en wat hen zo bijzonder maakt? In dit blog lees je er alles over!

Deze week zijn de beste werkgevers van Nederland beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’. Benieuwd wat dat precies inhoudt en nieuwsgierig naar de beste werkgevers in jouw branche? Je leest er alles over in dit blog!

Het Beste Werkgevers Keurmerk

Al 15 jaar lang voert onderzoeksbureau Effectory het Beste Werkgeversonderzoek uit onder organisaties in Nederland met meer dan 100 medewerkers. Dit jaar hebben 636.978 medewerkers hun werkgever beoordeeld op onder andere bevlogenheid en betrokkenheid.

Hulpmiddel voor werknemers

Het doel van het Beste Werkgevers Keurmerk is om voor werkzoekenden inzichtelijk te maken wat de beste werkgevers per branche zijn. Met een onafhankelijk keurmerk wordt de arbeidsmarkt voor werknemers transparanter.

Goede benchmark

Voor werkgevers is het een goede benchmark: hoe scoren zij ten opzichte van concurrenten in de branche? Daarnaast is het natuurlijk een mooie opsteker voor werkgevers die veel tijd en aandacht besteden aan het welzijn van hun medewerkers.

De beste werkgevers van Nederland

Van de bijna 500 deelgenomen werkgevers heeft ongeveer de helft het Beste Werkgevers Keurmerk behaald. De werkgevers met de hoogste score hebben daarnaast de Beste Werkgever Award ontvangen. De winnaars van dit jaar zijn te vinden in onderstaande tabel en verdeeld over de sectoren profit, non-profit en zorg.

Profit

Non-profit

Zorg

Goedhart Bouwbeheer

Gemeente Peel en Maas

Stichting SIG

URENCO

Deltion College

Geriant

Bouwinvest

Provincie Groningen

Frankelandgroep

Interfood Holding

Waterschap Hunze en Aa’s

Deventer Ziekenhuis

Rijk Zwaan

Woonstichting ‘thuis

Bevolkingsonderzoek Zuid 

Wortell

VPRO

 

Talen Vastgoedonderhoud

International School of Amsterdam

 

Wat is goed werkgeverschap?

De uitkomsten van het Beste Werkgeversonderzoek geven antwoord op de vraag wat goed werkgeverschap is. De Beste Werkgevers scoren vooral goed op betrokkenheid. Goede werkgevers luisteren echt naar hun medewerkers en nemen hun mening serieus. Ze vragen hun medewerkers actief om input en gaan ook daadwerkelijk met hun ideeën aan de slag. Bij goede werkgevers werken medewerkers en de werkgever dus samen aan het verbeteren van de organisatie.

Effect van goed werkgeverschap op medewerkers

Niet zo gek dat medewerkers van deze organisaties net zo trots zijn op het bedrijf als hun werkgevers. Ze zijn bovendien loyaler aan hun werkgever dan medewerkers van andere organisaties. Dit komt tot uiting in de uitmuntende scores die medewerkers aan hun werkgevers geven in het onderzoek.

Hogere betrokkenheid

Uitmuntend werkgeverschap heeft een zeer positief effect op medewerkers: ze geven aan meer betrokken en bevlogen te zijn. Hun betrokkenheid ligt gemiddeld 13% hoger dan bij medewerkers van andere organisaties. Dit komt onder andere doordat er bij hun organisatie heldere doelen gesteld worden waarbij ieders bijdrage duidelijk is.

Productiviteit medewerkers is hoger

Medewerkers van de Beste Werkgevers blijken 21% productiever dan hun collega’s bij andere werkgevers. Ook is het ziekteverzuim bij de Beste Werkgevers lager dan bij andere werkgevers. Goed werkgeverschap zou je daarom kunnen zien als een investering in je medewerkers die zich meer dan terugbetaald!

50% meer sollicitanten bij Beste Werkgevers

Niet alleen de medewerkers van de Beste Werkgevers zijn te spreken over hun werkgever, ook potentiële medewerkers zien de Beste Werkgevers wel zitten. Het blijkt namelijk dat de Beste Werkgevers 50% meer sollicitanten trekken dan andere organisaties. Wie wil er immers niet voor een inspirerende werkgever werken die zijn medewerkers goed behandeld?

Beste Werkgever 2018-2019

Is het Beste Werkgever Keurmerk volledig aan je voorbijgegaan, maar ben jij ook geïnteresseerd in dit keurmerk? Via de Beste Werkgevers kun je je aanmelden voor een scan. Scoor je bovengemiddeld? Dan ontvang je het Beste Werkgever Keurmerk en maak je kans op de Beste Werkgever Award 2018-2019!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels