Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Dit is de reden waarom vrouwen het altijd koud hebben op kantoor!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Dit is de reden waarom vrouwen het altijd koud hebben op kantoor!

Sjaals en vesten aan op kantoor, ook al zitten mannen gewoon in hun t-shirt, liters thee drinken en nog heb je het koud. Herkenbaar? Dan is de kans groot dat je een vrouw bent. Vrouwen hebben namelijk meer last van de airco op kantoor dan mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van Boris Kingma en Wouter van Marken Lichtenbelt van de Universiteit van Maastricht.

Stofwisseling
Hoe kan dat dan? De formule waarmee de temperatuur in kantoren vaak geregeld is, komt uit de jaren zestig. Toen was het overgrote deel van de werknemers op kantoor man. De formule gaat dus nog steeds uit van de gemiddelde man. Dat hoeft geen probleem te zijn, als de stofwisseling van mannen en vrouwen hetzelfde waren, maar dat is niet het geval. Vrouwen zijn over het algemeen wat kleiner en hebben gemiddeld een hoger vetpercentage. Hierdoor is hun metabolisme langzamer. Mannen hebben meer spiermassa en daardoor een snellere stofwisseling en daardoor dus een hogere lichaamstemperatuur.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen een stuk minder warmte produceren. Vrouwen vinden het bij 24,5 graad pas aangenaam, terwijl die temperatuur bij mannen veel lager ligt. Mannen kunnen namelijk 35 procent meer warmte produceren dan vrouwen, die hebben het dus veel sneller warm. En als de airco uitgaat van de warmteproductie van een man, dan krijgen vrouwen dus sneller kippenvel als ze achter hun computer zitten.

Onproductief werken
Werknemers die het koud hebben, zijn vaak minder productief. Let er dus op dat er in jouw kantoor een aangename temperatuur heerst en dat het niet te koud is. Bovendien vang je twee vliegen in één klap als je de airco wat lager zet, want daarmee bespaar je ook nog eens energie.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels