Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Dinsdagochtend het productiefst, maandag meest uitgerust

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Dinsdagochtend het productiefst, maandag meest uitgerust

Uit een onderzoek van ING blijkt dat dinsdag de meest productieve dag van de week is. Maandag zijn we wel het meest uitgerust. Maar niet alleen de dag heeft invloed op de productiviteit, maar ook het uur van de dag. Dinsdag is dus de meest productieve dag van de week. Een reden kan zijn, is dat we op dinsdag nog uitgerust zijn. Alhoewel we op maandag het meest uitgerust zijn, zal de ambitie om te gaan werken waarschijnlijk minder zijn. Naarmate de week vordert, zie je de productiviteit afnemen.

Woensdagdip

Maandag beginnen we fris aan de week. Het weekend geeft veel rust en daarom zijn we op maandag het meest uitgerust. Naarmate de week verloopt, raken we steeds vermoeider. Op vrijdag hebben we weer een opleving, omdat het bijna weekend is. Qua productiviteit hebben we op woensdag een dip. Op dinsdag werken we het beste.


20150204 ING Weekoverzicht productiviteit per dag

Middagdip

Uit het onderzoek komt naar voren dat we vooral ’s ochtends productief zijn en dan vooral de eerste 2 uren. Zo’n 80% van de ondervraagden geeft aan dat ze ’s ochtends het meest productief zijn. De middagdip is ook duidelijk zichtbaar, want slechts 9% geeft aan na de lunch het productiefst te zijn. In de laatste 2 uur van de werkdag stijgt dit licht naar 11%.


20150204 ING Weekoverzicht productiviteit ochtend en middag

Productiever dan collega’s

Men vindt ook dat ze veel productiever zijn dan collega’s. Zo’n 56% zegt veel meer werk te verrichten dan de collega’s. Slechts 9% geeft toe minder werk te verrichten dan de collega’s.


20150204 ING Weekoverzicht meer werk dan collega

Productiviteit verhogen

Er zijn een aantal aspecten die de productiviteit kunnen verhogen. Een goede nachtrust is zeker belangrijk. Er wordt geadviseerd om iedere dag minimaal 8 uur te slapen. Productiviteit kan je ook verhogen door gebruik te maken van de juiste kantoormeubelen. Daarbij staat ergonomie centraal. De juiste ergonomische bureaustoel en verstelbare bureautafel kunnen namelijk het ziekteverzuim verlagen, wat dus leidt tot meer productiviteit. Daarnaast kunnen deze ergonomische meubelen ook de klachten verminderen.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels