Gratis verzending
Inclusief montage en installatie
5 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De waarheid achter de ‘middagdip’

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De waarheid achter de ‘middagdip’

Iedereen met een kantoorbaan zal het moeten beamen: ergens in de middag krijg je een dip. De welbekende ‘middagdip’. En die middagdip valt altijd wel te verklaren. Te laat gaan slapen de avond ervoor, een te zware lunch gehad, te veel koffie gedronken, een drukke ochtend gehad met moeizame besprekingen. Maar één van de belangrijkste factoren blijkt het kantoor zelf te zijn. In veel kantoren hangt er te veel koolstofdioxide (CO2) in de lucht. Het gaat dan niet om schadelijke niveaus voor de gezondheid, maar het heeft wél invloed op je concentratievermogen. Dat blijkt uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers.

Een verminderde concentratie betekent dat je minder alert bent, en dus wel eens een verkeerde beslissing kunt nemen. In de frisse buitenlucht is de gemiddelde concentratie van CO2-deeltjes 380 per miljoen. In kantoren kwam dat rond de 1.000 deeltjes per miljoen uit, behalve in vergaderruimtes waar lang werd vergaderd. Heb je meteen je antwoord waarom het zo moeilijk is om je aan het einde van de vergadering te concentreren! Een niveau van 1.000 deeltjes per miljoen is in ieder geval voldoende om prestaties van werknemers aanzienlijk te zien verminderen.

Dus: raampje open, frisse lucht naar binnen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

en installatie

5 jaar garantie

op ons hele assortiment