Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De voordelen van traditioneel werken en flexwerken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De voordelen van traditioneel werken en flexwerken

De term flexwerken heb je vast al eens gehoord, zeker de laatste jaren hoor je het steeds vaker. Flexwerken, oftewel meer flexibiliteit in de manier waarop en de plaats waar we werken, is een trend van de laatste jaren. Het ene bedrijf doet er wel aan mee, het andere bedrijf geeft de voorkeur aan traditioneel werken. Waarom zou je al bedrijf voor de ene manier van werken kiezen, en waarom voor de andere? Wij zetten de voordelen van traditioneel werken en flexwerken voor je op een rijtje.

Laten we beginnen met het feit dat niet iedere baan zich leent voor beide vormen. Sommige banen vereisen dat medewerkers op vaste tijden op vaste plaatsen zijn, en kan het werk nu eenmaal niet op een andere locatie of op een ander tijdstip uitgevoerd worden. Niet ieder bedrijf heeft dus een keuze. Bedrijven die werken vanuit een traditioneel kantoor hebben dat in ieder geval wel. De voordelen van traditioneel werken en flexwerken in een handig overzicht.

De voordelen van traditioneel werken

- Iedereen is op vaste tijden bij elkaar. Dat is prettig voor vergaderingen en er is veel sociaal contact tussen medewerkers onderling.

- Medewerkers worden niet direct geconfronteerd met de thuissituatie en kunnen zich volledig focussen op hun werk.

- Er is altijd een werkplek beschikbaar voor iedereen.

- Een vaste werkplek biedt privacy en kan door de medewerker zo prettig mogelijk gemaakt worden.

- Collega’s zijn direct te bereiken en aan te spreken.

- Voor leidinggevenden betekent vaste werkplekken dat er veel controle mogelijk is.

De voordelen van flexwerken

- Meerdere mensen maken gebruik van dezelfde werkplek, waardoor minder werkplekken nodig zijn en kosten van huisvesting gedeeltelijk bespaard kunnen worden.

- Veel medewerkers blijken productiever te zijn wanneer zij flexibel zijn op gebied van hun werkplek.

- De tevredenheid onder de medewerkers is hoger. Wanneer er flexibiliteit is – bijvoorbeeld in werktijden – en daardoor files ontweken kunnen worden, komt dat de werkmentaliteit ten goede. Door bijvoorbeeld een paar dagen thuis te werken, om zo reistijd te besparen en meer tijd thuis door te kunnen brengen, zal het ziekteverzuim uiteindelijk ook omlaag gaan. Werknemers die een goede balans hebben tussen werk en privé verzuimen namelijk minder.

- Er is meer dynamiek in de organisatie, wat kennisuitwisseling stimuleert.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels