Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De voordelen van thuiswerken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De voordelen van thuiswerken

Eerder schreven we al hoe je effectief kunt thuiswerken en gaven we je vijf handige tools voor thuiswerkers, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van thuiswerken?

Thuis blijven om te werken kent nadelen (zoals dat je niet handig in vergaderingen kunt deelnemen), maar ook zeker voordelen. Het scheelt vaak enorm veel reistijd en daarmee dus ook geld. Je hoeft minder vaak te tanken of hebt geen mega duur treinabonnement meer nodig. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan thuiswerken.

Thuiswerken is productiever

Naast kosten besparen zou je thuis veel productiever zijn en zich ook veel blijer voelen. Uit een onderzoek blijkt dat thuiswerkers een 8,1 scoren op de schaal van ‘blijheid’ tegenover een 7,4 van mensen die gewoon op kantoor werken. Ook gaf 91 procent aan meer productief te zijn dan wanneer ze op kantoor werken. Dit is natuurlijk erg interessant voor werkgevers, want je wil dat je werknemers productief zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat werknemers veel minder productief werken, omdat ze tussendoor nog klusjes thuis gaan doen. Voor werknemers met veel discipline zal dit geen probleem zijn, want die kan zich afzonderen van alledaagse dingen in en rondom het huis. Voor deze werknemer is het heerlijk om thuis te werken in alle rust zonder gestoord te worden door collega’s die vragen stellen.

Minder vaak ziek

Ook blijken thuiswerkers minder vaak ziek te zijn, nemen ze veel minder pauzes, produceren ze meer werk per minuut. Alleen maar voordelen! Natuurlijk zijn er ook nadelen aan thuiswerken. Zo heb je een minder sterke band met collega’s en dat is logisch, want je ziet en spreekt elkaar minder. De perfecte balans zou zijn als je werknemers een of twee dagen in de week thuiswerken. Zo kunnen ze alle klussen afmaken die ze moeten afmaken en zijn ze veel productiever. De andere drie of vier dagen werken ze gewoon op kantoor en kan er vergaderd worden. Bovendien zorgt thuiswerken ook voor meer duurzaamheid. Zo wordt er minder CO2 uitgestoten, omdat er minder gereisd moet worden. Behoorlijk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dus, dat thuiswerken.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels