Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De voordelen en de nadelen van een flexwerkplek

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De voordelen en de nadelen van een flexwerkplek

Flexwerken is al een hele tijd hot en happening. Flexwerken heeft ervoor gezorgd dat we enorm flexibel zijn geworden wat betreft tijd, plaats, maar ook de manier waarop we werken. Dit zijn de voordelen en de nadelen van een flexwerkplek!

Voordelen van flexwerken

Doordat sprake is van een betere bezetting op de werkvloer, is een flexwerkplek erg interessant voor de werkgever. Je hebt immers minder ruimte maar bijvoorbeeld ook minder computers nodig. En dat scheelt kosten.

Leuk: je wisselt een keer af met de mensen waarbij je in de buurt zit. Je komt sneller in contact met andere mensen met wie je kunt samenwerken en waar je ook nog eens iets van kunt leren. Met afwisselende werkplekken vergroot je de dynamiek op kantoor. Bovendien kunnen flexplekken ook handig zijn als er veel parttimers in dienst zijn. Zo zijn er geen lege plekken op kantoor!

Flexwerkplekken gaan vaak samen met andere vernieuwingen, waar keuzevrijheid een groot onderdeel van is. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om thuis te werken of werktijden aan te passen. En dat zorgt weer voor tevreden personeel!

Nadelen van flexwerken

Een flexwerkplek wordt door verschillende medewerkers gebruikt. Vaak komen flexwerkplekken voor in bijvoorbeeld kantoortuinen, waar iedereen in een grote ruimte werkt. Op sommige kantoren hebben werknemers geen eigen bureau, maar moet iedereen vechten voor een plekje. Dat is zeker als een nadeel te bestempelen.

Verder is het voor de werknemer vervelend dat hij iedere dag ergens anders zit. Lastig om gezellig je eigen bureau in te richten met foto’s en planten. Het bureau moet aan het eind van de dag namelijk weer helemaal leeg en schoon zijn. Als je hecht aan persoonlijke spullen op de werkplek, zul je ze iedere dag moeten meeslepen. Niet handig.

Ook niet handig als je iedere dag op een andere plek zit: je bureau en je bureaustoel instellen. Deze moeten namelijk op de juiste manier zijn ingesteld voor een goede werkhouding. Erg vervelend om dat iedere dag weer in te stellen!

Een flexwerkplek heeft extra aandacht nodig op het gebied van hygiëne. Bacteriën en virussen kunnen zich namelijk beter verspreiden. Omdat bij een flexplek verschillende mensen gebruikmaken van dezelfde plek en computer, moet je alles goed schoon houden.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels