Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De vijf grootste denkfouten bij het kopen van een bureaustoel

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De vijf grootste denkfouten bij het kopen van een bureaustoel

Wat kan er nu zo moeilijk zijn aan het kiezen van een bureaustoel? Laten we eerlijk zijn, wie denkt daar nu echt goed over na? Iedereen wil er eentje die niet te duur is, er trendy uitziet en vooral lekker zit. Allemaal argumenten die goed te verdedigen zijn. Maar doet u zichzelf hiermee dan niet veel en veel te kort?

Denkfout 1 Doe mij maar die bureaustoel uit het foldertje

Wekelijks zie je ze voorbij komen, de stuntaanbiedingen van bedrijven op de lokale meubelboulevard. Stoelen van net onder of boven de honderd euro die met wat technische kennis zelf binnen een uurtje in elkaar te zetten zijn. Geheid dat de wielen onder uw stoel binnen een paar maanden niet meer lekker rollen, dat de stoelbekleding snel slijt en makkelijk vuil wordt en vies oogt.  Bij het kiezen van een goede stoel is de verhouding tussen kwaliteit en prijs van groot belang.

Denkfout 2 Ik zit op iedere bureaustoel goed

Toegegeven, niet iedereen heeft last van lage rugklachten of een pijnlijke nek. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Jaarlijks melden zich duizenden mensen bij hun huisarts of een specialist die deze klachten hebben en aantoonbaar een relatie hebben met hun werkplek. Kies daarom bij voorkeur voor een ARBO bureaustoel die voldoet aan alle ergonomische gemakken en eisen, dus bureaustoelen die volgens de NEN of NPR norm zijn goedgekeurd. Deze hebben goede instelopties en de zekerheid dat de stoel geheel naar het lichaam ingesteld kan worden. Beoordeel dus goed hoe lang en vaak u aan uw werkplek zit, of u reeds de juiste houding aanneemt en of u eventuele lichamelijke klachten en/of concentratieproblemen kunt koppelen aan uw werkplek en bureaustoel.

Denkfout 3 Mijn kantoorinrichting moet er vooral cool uitzien

Vanzelfsprekend wilt u of uw werkgever zichzelf goed presenteren, daarbij is een trendy ontworpen stoel met dito bekleding natuurlijk een eyecatcher eerste klas. Aangezien de meest verkochte bureaustoelen nog steeds voor het grootste percentage bestaat uit de kleuren zwart, grijs, antraciet en blauw, kunt u zich met uw werkplek en een mooi fel kleurtje aanzienlijk onderscheiden. Vergeet hierbij niet dat u zich ondanks de mooie uitstraling moet focussen op de echt belangrijke aspecten: de techniek, de duurzaamheid en uw budget. 

Denkfout 4 Als mijn bureaustoel verstelbaar is, dan is het toch een ARBO stoel?

Hier gaan veel mensen de mist mee in. Een echte goedgekeurde stoel voldoet aan de volgende eisen:

* Is in hoogte verstelbaar

* Vierdimensionaal verstelbare armleuningen

* In hoogte verstelbare rugleuning

* In diepte verstelbaar zitvlak

* Verstelbaar in kantelintensiteit

* Vast te zetten rugleuning

* Multifunctionele wielen

Denkfout 5 Als ik rekening moet houden met alle eisen, kan ik mijn bureaustoel toch niet online kopen?

Deze gedachte lijkt volkomen logisch, maar gelukkig zijn er internetaanbieders die hierover nadenken en een oplossing hebben. Deze bedrijven hebben wekelijks scherpe aanbiedingen die zeer interessant zijn en in alles met u meedenken.

U herkent binnen no-time de juiste aanbieders, bij hen kunt u namelijk:

 - Eenvoudig bestellen;

 - Direct gebruik maken van de uitstekende voorwaarden qua levering en garantie ;

 - Kiezen uit een groot assortiment aan ergonomische en ARBO-goedgekeurde bureaustoelen;

 - Zien dat zij zijn aangesloten bij een Q shops keurmerk.

Dergelijke websites blinken uit in eenvoudige keuzeopties en de prijsklasse is direct te selecteren. Het merk van de bureaustoel, de kleur en soort stoffering zijn simpel samen te stellen. Als er tijdens het bestelproces vragen zijn, is er de mogelijkheid tot een live chat met een kundige medewerker die snel en betrouwbaar advies geeft. Op een goede bureaustoel zit 5 jaar garantie. En een zich onderscheidend internetaanbieder zorgt er ook nog eens voor dat uw aankoop gratis en professioneel gemonteerd wordt door ervaren bezorgers!

Als u deze veelgemaakte denkfouten kunt ‘’omdenken’’ en gebruik maakt van de aanbevelingen, dan kan het haast niet anders dat u de goede keuze gaat maken die past bij uw budget, vereisten aan duurzaamheid, techniek, uitstraling en smaak. Met een bureaustoel op maat wordt en blijft werken nog leuker! 

Mark Braat

april 2015

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels