Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De opkomst van draadloos werken en daarmee ook het draadloos opladen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De opkomst van draadloos werken en daarmee ook het draadloos opladen

Draadloos werken is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Bijna iedereen heeft wel een laptop, tablet of smartphone die de mogelijkheid biedt om draadloos mee te werken. Ook de toegankelijkheid van draadloze wifi netwerken draagt hieraan bij. Maar het blijft niet alleen bij draadloos werken, ook willen we onze mobile devices draadloos kunnen opladen. Dit is mogelijk dankzij de steeds bekender wordende Qi technologie.

Hoe werkt dat draadloos opladen?
Bij draadloos opladen wordt er geen gebruik meer gemaakt van een verbinding middels een draad tussen het apparaat en de oplader. De oplader zelf wordt uiteraard nog wel via een draad verbonden aan het netstroom. De meest gebruikte technologie voor draadloos opladen is de Qi technologie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van inductie waarbij elektrische spanning wordt opgewekt met magnetisme. Het dock van de Qi oplader bevat een spoel die een elektromagnetisch veld uitstraalt. Het mobiele apparaat dat over deze Qi technologie beschikt, bevat eenzelfde spoel die het elektromagnetisch veld absorbeert en vervolgens de accu met energie vult.

Toepassingen van Qi opladers
Dankzij de Qi technologie springen steeds meer bedrijven in op de toenemende trend van het draadloos opladen. Zo experimenteert Starbucks al met tafels waarin Qi opladers zijn geïntegreerd. Maar ook fastfoodketens worden compleet uitgerust met tafels die één grote Qi oplader zijn. En ook Ikea heeft meubels ontworpen waarin draadloze opladers verwerkt zijn. Inofec Kantoormeubelen heeft sinds kort een draadloze oplader in het assortiment opgenomen, zodat ook in bureautafels deze techniek toegepast kan worden. Deze draadloze oplader heeft een diameter van 80 mm en wordt net als een bladdoorvoer in het bureaublad gemonteerd. De draadloze oplader is geschikt voor diverse merken telefoons die Qi compatibel zijn, zoals o.a. Samsung, Apple, HTC en Sony. Voor de Apple iPhone heeft u echter nog wel een speciale Qi cover nodig. Deze covers zijn gewoon in de handel verkrijgbaar. De prijs van de oplader bedraagt slechts € 59,- exclusief BTW en wordt voor deze prijs geleverd en gemonteerd.

Blog-2015-09-09-De-opkomst-van-draadloos-opladen-inzet

Hebben wij uw interesse gewekt en wenst u meer informatie over deze technologie of de draadloze oplader? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij leggen u graag de mogelijkheden uit.

Bron: www.androidplanet.nl

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels