Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De nieuwste kantoortrends voor 2017

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De nieuwste kantoortrends voor 2017

Dit jaar stond meer dan welk jaar dan ook in het teken van flexwerkplekken en aandacht voor het milieu op kantoor. Maar welke kantoortrends zien we in 2017? In dit blog zetten we de trends voor op kantoor voor je op een rijtje.

Bewegen op kantoor

Meer dan acht uur per dag achter je computer zitten, is niet meer van deze tijd. Steeds vaker zien we dat bedrijven inspringen op de behoefte van werknemers om meer te bewegen op kantoor. Zo zien we dat bedrijven steeds vaker gebruik gaan maken van verstelbare bureaus om staand te werken of staand te vergaderen. Het is goed om je houding een aantal keer per dag af te wisselen. Bovendien zorgt staand vergaderen ervoor dat er flink op de kosten bespaard kan worden. Als je staand vergadert, gaat de vergadering namelijk sneller. En tijd is geld, dus reken je winst maar uit! Mensen willen niet al te lang staan en komen daardoor direct to the point. Als je in een comfortabele stoel zit, zijn werknemers sneller geneigd om af te dwalen en eindeloze discussies te voeren.

Een ander leuk en origineel idee om meer te bewegen is een bureaufiets. Een bureaufiets wordt gebruikt in combinatie met een zit-sta bureau. Ideaal om je lichaamsbeweging van de dag te krijgen en tussendoor ook nog eens werk te verzetten: twee vliegen in één klap als je het ons vraagt! Het advies is om fietsen af te wisselen met staand werken om zo de dag actief door te brengen. Wist je dat je ook creatiever wordt als je beweegt? Door fysieke beweging worden je hersenen ook actief en kom je tot de beste ideeën.

Kleur op kantoor

Het is belangrijk om op kantoor wat kleur terug te laten komen. De basis is vaak wit met grijs en zwart, maar kleur op kantoor kan mensen inspireren en heeft invloed op het humeur van medewerkers. Kleuren beïnvloeden je emoties en kleuren bepalen dus hoe werknemers zich voelen op kantoor. Je wilt natuurlijk dat je werknemers zo goed mogelijk presteren en lekker in hun vel zitten en daar kunnen kleuren aan bijdragen. Geel zorgt bijvoorbeeld voor positiviteit en een warm gevoel.

De kleur blauw heeft als eigenschap om de productiviteit te bevorderen en deze kleur kun je dan ook terug laten komen op de werkplek zelf of in een vergaderruimte. Zorg wel dat je niet alleen blauw gebruikt, maar ook warme kleuren. Rood prikkelt, maar een volledig rode werkplek is vermoeiend voor je ogen. Rode accenten laten terugkomen kan nooit kwaad, zodat er lekker doorgepakt wordt! Kleuren die we op dit moment veel zien en ook in 2017 gaan terugkomen zijn primaire kleuren. Traditioneel gezien zijn dit de kleuren rood, geel en blauw. Voor een hippe, eigentijdse invulling kies je echter voor magenta, geel en cyaan!

Meer ontspanning op de werkvloer

Een kantoor is uiteraard een plek waar gewerkt moet worden. Om de productiviteit van werknemers te verbeteren, is het echter ook goed om af en toe te ontspannen. Hierna kun je weer met nieuwe energie aan de slag en werk je vaak sneller en beter. Vroeger werd hier niet zo aan toegegeven, maar tegenwoordig zien we dat in steeds meer kantoren speciale aandacht gaat naar ruimtes waar werknemers even kunnen ontspannen of bijkletsen met collega’s. Tijdens zo’n gesprek doe je weer nieuwe inspiratie op en kun je wellicht sparren over een bepaald onderwerp. Dit doe je het beste in een ontspannen omgeving, waar natuurlijk een lekkere kop koffie of thee bij hoort.

Leuk idee: maak een muur met planten en kruiden op kantoor! Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld hun eigen verse munt plukken om thee van te zetten. Het zorgt voor binding tussen werknemers en het ziet er ook nog eens heel leuk uit!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels