Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De manier waarop je naar kantoor gaat heeft invloed op je gewicht

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De manier waarop je naar kantoor gaat heeft invloed op je gewicht

Volgens een groot Brits onderzoek heeft het kiezen van de manier waarop je naar kantoor gaat een grote invloed op het gewicht op middelbare leeftijd. Het onderzoek bestudeerde tienduizenden forenzen ouder dan 40 jaar.

Het belangrijkste resultaat uit het onderzoek was dat mensen die met de auto naar kantoor rijden, meer wegen en een hoger vetpercentage hebben dan mensen die naar kantoor fietsen, lopen of zelfs met het openbaar vervoer gaan. Nu is het natuurlijk logisch dat deze mensen meer bewegen.

Lopen, fietsen of met de auto?

De fietsende werknemers zijn het slankst, maar ook het nemen van de trein werd gekoppeld aan een lager lichaamsgewicht. Voldoende lichaamsbeweging is natuurlijk belangrijk en beschermt tegen obesitas en andere chronische ziekten, maar hoe beweeg je nu voldoende als je het zo druk hebt? Lees hier tips hoe je meer kunt bewegen op kantoor! Deze studie toont in ieder geval aan dat mensen die in staat zijn om lichamelijke activiteit te integreren in het dagelijkse woonwerkverkeer een behoorlijk lager lichaamsgewicht en een gezonder lichaam hebben dan mensen die dus dagelijks met de auto gaan.

Het grootste verschil zit hem in de autorijders en fietsers. Die twee groepen schelen bijna twee punten op het BMI en 5 kilogram in gewicht. Ga jij altijd met de auto, omdat je niet anders kan? Zet je auto eens wat verder weg en loop een kwartier naar je werk. Je hebt dan sowieso al een half uur lichaamsbeweging per dag en je zult zien dat je je dag een heel stuk frisser begint. In plaats van je auto in te stappen, naar kantoor te rijden, de hele dag op kantoor zitten en weer terug rijden, ben je nu in ieder geval een half uur per dag buiten.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels