Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De kantoorkosten per fte zijn met 6% gedaald

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De kantoorkosten per fte zijn met 6% gedaald

De crisis in de afgelopen jaren heeft ook zijn effect gehad op de bedrijvenmarkt. Uit een eerder bericht bleek al dat een herstel van de bedrijvenmarkt (nog) uitblijft. Nu blijkt ook dat bedrijven besparen op de totale kantoorkosten. Aos Studley komt ieder jaar met de Occupier Cost Index. Deze index geeft inzicht in de totale kantoorkosten. De totale kantoorkosten per fte komen in Nederland uit op € 10.456,-. Dat is 6% minder dan in 2012.

Europa

In Europa kost een gemiddeld kantoor € 9.853,- per fte. Nederland behoort hiermee tot de middenmoot. Het duurste Europese kantorenland is Zwitserland met € 18.604,- per fte en lost hiermee Noorwegen af. Bij vrijwel alle landen was er een daling te zien in de kosten, behalve in Noorwegen (+2%) en Turkije (+1%).

Occupier Cost Index (OCI)

De OCI wordt berekend op basis van de nieuwe Europese Facilitaire norm EN 15221. Deze index bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk de kosten van de gebouwen, facilitaire ondersteuning en ICT. De index is gebaseerd op 3.400 gebouwen, meer dan 31 miljoen m² en ruim 1,45 miljoen fte. De OCI wordt jaarlijks uitgevoerd door Aos Studley.

Besparen op je werkplek

Een onderdeel om op de totale kantoorkosten te besparen, is je werkplek. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de kosten en kwaliteit/functionaliteit van de werkplek. Een werkplek bestaat uit een bureaustoel, bureautafel en ladeblok of archiefkast. Afhankelijk van de producten die je kiest, bepaalt dit ook de kosten. Een werkplek voor een fulltimer moet voldoen aan de ARBO eisen. Een complete ARBO werkplek heeft u al voor minder dan € 550,-.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels