Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De kantoorinrichting door de jaren heen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De kantoorinrichting door de jaren heen

Kantoorinrichting is de afgelopen 100 jaar heel veel veranderd. Vroeger waren bijna alle kantoormeubelen van hout, maar nu worden voor kantoorinrichting verschillende materialen gebruikt. In het ene jaar vind je tientallen werkplekken in één ruimte en vervolgens krijgt iedereen een apart hokje. Hieronder staan een aantal voorbeelden van kantoorinrichting door de jaren heen.

De jaren ’20 en ’30

In de beginjaren van de 20ste eeuw werd er veel gebruik gemaakt van hout. Er was één grote kantoorruimte waarin alle medewerkers werkzaam waren, alleen de directeur had een aparte kamer.

Jaren ’50 en ’60

In de jaren ’50 en ’60 was het hout vrijwel verdwenen. De bureaus werden voornamelijk van staal gemaakt en hadden sombere kleuren. De meubelen in de directieruimte waren meestal nog wel van hout gemaakt.

Jaren ’70

In de jaren ’70 werd de flower power ook doorgevoerd in het kantoor. Er kwam steeds meer kleur in het kantoor. Alle meubelen waren voornamelijk van staal gemaakt.

Jaren ’80

In de jaren ’80 werd alles weer bruin. Houten meubelen kwamen weer helemaal terug in het kantoor.

Jaren ’90

Met de komst van de computer veranderden ook de kantoren. Er werd vooral gebruik gemaakt van de kleur grijs. Heel veel werknemers werkten in één grote kantoorruimte.

Jaren ’00

In de beginjaren van de 21ste eeuw werd er minder gebruik gemaakt van grijs en kwamen er andere kleuren. Zo kregen de bureaus vaak een zwart onderstel met een licht topblad in houtprint.

Heden

Tegenwoordig zijn de kantoren zeer strak ingericht. De kleur wit wordt veelal gebruikt in combinatie met frisse kleuren.

Toekomst

Wat de toekomst wordt, is natuurlijk moeilijk te voorspellen. Dit is afhankelijk van of we de ‘ouderwetse’ desktop computer nog blijven gebruiken of dat we straks allemaal gebruik gaan maken van een grote tablet die in het bureaublad is verwerkt.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels