Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De juiste worklife fluency

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De juiste worklife fluency

We zoeken tegenwoordig hele andere dingen in een baan dan pakweg twintig jaar geleden. Waar toen zekerheid en stabiliteit de grootste drijfveer waren, moet een baan tegenwoordig vooral aansluiten bij onze waarden en persoonlijkheid. We klimmen steeds hoger in de piramide van Maslow en blijken op het gebied van werk zelfs bovenaan te zijn belandt. Zelfontplooiing is onze belangrijkste werkbehoefte. Wanneer je werk en privé gescheiden houdt, is dit haast een onmogelijke opgave. Het gaat daarom niet meer om een goede worklife balance, maar om je worklife fluency. Lees er alles over in dit blog.

Ons streven naar de juiste worklife fluency heeft alles te maken met het internet. Door het internet is het namelijk mogelijk om 24/7 overal met iedereen in verbinding te staan. Dit betekent dat het nu ook mogelijk is om buiten het kantoor, zonder je eigen dossierkast te werken. Dit is ondertussen al heel gewoon, maar er was een tijd dat je bijna niet meer kón werken wanneer het kantoorpand dichtging. Nu dat wel kan, is het logisch dat werk en privé steeds meer samensmelten. Er zijn immers genoeg mensen die ook wel eens vanuit huis werken of ’s avonds thuis nog even hun werklaptop erbij pakken. Omgekeerd maken we tegenwoordig ook wel eens een kappersafspraak op kantoor of sporten we onder werktijd. Deze nieuwe omgang met de werkomgeving vraagt echter ook om een nieuwe inrichting ervan.

De werkomgeving personaliseren

Om te kunnen voldoen aan de juiste worklife fluency is het van belang dat de werkomgeving aan dezelfde eisen voldoet als de privé ruimte. Dat betekent dat de werkomgeving een verlengstuk van ieders persoonlijkheid zal moeten worden. Dit lijkt wellicht een onmogelijke opgave, maar vraagt in principe slechts om een paar simpele aanpassingen:

Meer gezonde voeding verspreid over de dag

De focus op gezonde voeding lijkt nog nooit zo groot te zijn geweest. Ook op de werkvloer is hier behoefte aan. Zorg daarom voor een uitgebreid aanbod aan gezonde voeding. Zorg er daarnaast voor dat er op meerdere momenten van de dag gezond eten en drinken te krijgen is. Dus niet alleen een gezonde lunch en een banaan voor tussendoor, maar ook een gezond ontbijtje voor de vroege vogels en een steeds wisselende avondmaaltijd voor degenen die langer door willen werken.

Sporten tijdens werktijd

Maak het voor medewerkers mogelijk én aantrekkelijk om tijdens werktijd te sporten. Dit kan door een ruimte op kantoor te transformeren tot fitnessruimte, een hardloopclubje op te richten of een samenwerking aan te gaan met een sportschool in de buurt. Zorg er wel voor dat medewerkers hun persoonlijke spullen tijdens het sporten kunnen opslaan in kluisjes en dat ze naderhand even kunnen douchen. Zo maak je het ook aantrekkelijk om van de sportfaciliteiten gebruik te maken.

Worklife fluency door ontspanning

Ook de mogelijkheid om te ontspannen tijdens werktijd draagt bij aan het vergroten van de worklife fluency. Zorg voor ontspanningsruimtes met comfortabel zitmeubilair. Besteed ook aandacht aan een aantrekkelijke buitenruimte. Denk hierbij aan binnentuin, dakterras of balkon met veel groen en zitjes. Als je hiervoor geen ruimte hebt, kun je medewerkers ook stimuleren om tijdens werktijd even een ommetje te maken. Frisse lucht geeft energie om er daarna weer even lekker tegenaan te kunnen.

Creëer een inspirerende werkomgeving

De key tot een goede worklife fluency is een inspirerende werkomgeving. Zeker nieuwe generaties zoeken vooral naar een baan die goed aansluit bij hun persoonlijkheid. Door medewerkers écht de ruimte te geven om te werken wanneer ze willen, wordt je pas echt een interessante werkgever. Niet alleen voor de huidige werkenden, maar ook voor nieuwe generaties!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels