Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De juiste stahouding achter jouw zit-sta bureau

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De juiste stahouding achter jouw zit-sta bureau

We weten inmiddels dat het gebruik van een zit sta bureau de productiviteit van werknemers positief kan beïnvloeden. Ook weten we dat langdurig zitten op termijn allerlei gezondheidsklachten met zich mee kan brengen. Maar wist je ook dat bij het gebruik van zo’n zit sta bureau de juiste stahouding minstens zo belangrijk is? In dit blog lichten we de juiste houding toe!

 

Heel Holland Zit

Je bent al in het bezit van een zit sta bureau. Top! Dit houdt in dat je dus al actief bezig bent om langdurig zitten te vermijden. Wij Nederlanders zijn kampioen zitten en op dagelijkse basis zitten wij het langst van alle Europeanen. Naast de gezondheidsklachten die langdurig zitten met zich mee brengt zorgt het ook voor een flinke dip in productiviteit. We noemen zitten niet voor niets het nieuwe roken. Door zittend met staand werk af te wisselen voorkom je klachten en geef je jouw productiviteit een boost. 

 

De juiste stahouding

Vermoeidheid, ongemak en zelfs pijn kunnen worden veroorzaakt door een slechte lichaamshouding, ook wanneer je staand aan het werk bent. Door de juiste stahouding achter jouw zit sta bureau aan te nemen vermijd je deze klachten en profiteer je optimaal van afwisselend werken. Deze drie stappen helpen je bij het aannemen van de juiste stahouding:

1. Ogen en nek

Richt je ogen op de bovenkant van de monitor of iets er onder. Gebruik een montiorarm of standaard wanneer je monitor te hoog of te laag staat. Door met je ogen en nek een ontspannen houding aan te nemen voorkom je verkramping van de nek en oververmoeide ogen.

2. Rug en benen

Zorg dat je voeten en schouders in een rechte lijn staan. Teveel naar voren of naar achteren leunen zorgt voor veel spanning op je rug. Door je voeten en schouders in een rechte lijn te houden voorkom je oververmoeidheid. 

3. Armen en polsen

Ontspan je armen langs je lichaam met de boven- en onderarm in een hoek van 90 tot 120 graden. Houd je polsen recht met je vingers ontspannen. Door je armen langs je lichaam te rusten neem je de meest ontspannen houding aan.

 

Actieve werkhouding

Ben je net begonnen met staand werken en merk je dat dit flink wennen is? Blijf dan niet te lang staan en wissel staand met zittend werken af. Ook landurig staan kan namelijk zorgen voor een statische belasting van je rug. Het gaat juist om de afwisseling!

Naast volledig staand of zittend werken zijn er flink wat hulpmiddelen die het wisselen gemakkelijker kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een stahulp. Een stahulp geeft je de juiste ondersteuning tijdens het staand werken. Ook kun je gebruik maken van een deskbike. Dit is een kruk waar je al fietsend op kunt werken. Omdat je jouw zit sta bureau op iedere gewenste hoogte kunt instellen, kun je ook met een deskbike achter je bureau werken!

 

Inofec helpt

Wij van Inofec kunnen je helpen bij het inrichten van een actieve werkplek. Ben je naast zit sta bureaus benieuwd welke handige oplossingen er nog meer in gebruik kunnen worden genomen bij jou op kantoor? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op of bekijk de pagina Heel Holland Zit voor nog meer handige tips!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels