Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De inrichting van de vergaderzaal, hoe pak je dat aan?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De inrichting van de vergaderzaal, hoe pak je dat aan?

Veel mensen vinden vergaderen maar tijdsverspilling. Toch is overleggen op zijn tijd wel noodzakelijk. Werknemers moeten weten waar ze aan toe zijn en ze moeten ook van elkaar weten waar iedereen mee bezig is. Het is noodzakelijk om de gang van zaken binnen de organisatie te stroomlijnen. Maar een vergaderzaal moet ook een beetje leuk ingericht worden. Hoe pak je de inrichting van de vergaderzaal aan?

De standaard indeling voor een vergaderzaal is een grote tafel met een aantal stoelen er omheen. Een vergadertafel waaraan iedereen elkaar kan zien houdt de deelnemers betrokken bij de vergadering. De productiviteit van de werknemer gaat niet alleen tijdens vergaderingen omhoog, maar ook in het dagelijkse uitvoerende werk. De stoelen die rondom de tafel staan, moeten niet te ver naar achteren kunnen leunen. Dit zorgt ervoor dat werknemers sneller onderuit gaan zitten en wellicht niet meer op gaan letten. Een stoel waarbij een actieve houding aangenomen kan worden, wordt aangeraden.

Statafel en krukken in de vergaderzaal

Je kunt ook kiezen om staand te vergaderen. Dit zorgt voor afwisseling op kantoor. Werknemers zitten namelijk de hele dag achter hun computer en dan is het goed om even de benen te strekken en staand te vergaderen. De toename van de productiviteit lijkt hier ook een automatisch gevolg. Als je staand wil vergaderen, is het handig om een hoge statafel te gebruiken. Het is mogelijk om meerdere kleine tafels tegen elkaar te schuiven, of een grote tafel weg te zetten. Je kunt ervoor kiezen om helemaal geen krukken te gebruiken, maar als het een lange vergadering, is het wel prettig om toch na een tijdje op een kruk te gaan zitten.

Verder is het leuk om wel iets van decoratie en kleur in een vergaderruimte aan te brengen. Anders is het een saaie en inspiratieloze bedoeling. Mooie schilderijen, planten of een kleurtje aan de muur kan al heel veel doen, net als de kleuren van de stoelen in de vergaderruimte.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels