Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De belangrijkste punten uit het begrotingsakkoord

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De belangrijkste punten uit het begrotingsakkoord

Na weken van onderhandelen zijn de coalitiepartijen VVD en PvdA en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP er eindelijk uit. Er is een nieuw begrotingsakkoord. In dit akkoord staan ook een aantal punten die effect hebben op het bedrijfsleven. Er zijn vooral een aantal wijzigingen in het eerder gemaakte sociaal akkoord. Inmiddels hebben de sociale partners met lichte tegenzin dit akkoord geaccepteerd. Ik heb een aantal belangrijke punten uit het begrotingsakkoord uitgelicht.

- De maatregel voor flexibel werk wordt met 6 maanden vervroegd naar 1 juli 2014. Deze maatregel houdt in dat flexwerkers eerder in aanmerking komen voor een vast contract.

- De hervorming van het ontslagrecht wordt met 6 maanden vervroegd naar 1 juli 2015.

- In 2014 en 2015 zal 1/3 van het budget worden besteed aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid.

- Werkgevers zorgen ervoor dat zij in 2014 5.000 banen voor arbeidsgehandicapten hebben gecreëerd. Als eind 2015 blijkt dat er niet voldoende banen zijn gecreëerd, dan wordt er een quotum geactiveerd.

- Al na 6 maanden i.p.v. 12 maanden wordt voor WW-ers al het werk als “passend werk” gezien. Deze maatregel wordt met 1 jaar vervroegd naar 1 januari 2015.

- Langer doorwerken wordt bevorderd, ook na het bereiken van de pensioenleeftijd. De voorstellen moeten nog naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

- De werkbonus voor werknemers van 61 tot 64 jaar wordt vanaf 1 januari 2015 afgeschaft voor nieuwe gevallen. Voor bestaande gevallen blijft dit op het huidige niveau. Per 2018 wordt de werkbonus afgeschaft.

- Er komt een onderzoek naar de knelpunten die werkgevers tegenkomen als zij het loon van zieke werknemers twee jaar moeten doorbetalen.

- Het kabinet maakt vaart met een vrijwillige collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen.

- Het verlaagd BTW-tarief voor bouw en renovatie wordt verlengd tot eind 2014.

Andere plannen kunt u terugvinden in het begrotingsakkoord (pdf).

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels