Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De auto is tijdens file inmiddels een kantoor op wielen, blijkt uit onderzoek

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De auto is tijdens file inmiddels een kantoor op wielen, blijkt uit onderzoek

Files in Nederland worden steeds langer, en zijn rondom de grote steden al lang niet meer te vermijden. Maurice de Hond heeft onlangs een onderzoek gedaan naar filegedrag in opdracht van De Verkeersonderneming. En wat blijkt? De auto is inmiddels een soort tweede kantoor op wielen.<!#more#>

Het onderzoek heeft zich gefocust op de regio Rotterdam, waar files vaker regel dan uitzondering zijn. Automobilisten staan hier vaak en lang in de file, 22% staat wekelijks een uur of langer in de file, oplopend tot meer dan 2,5 uur. Het probleem is blijkbaar niet het aantal voertuigen, maar het gaat vooral om het tijdstip dat de wegen rondom Rotterdam dicht slibben.

Wat doen we dan, als we in de file staan?
Bellen (niet handsfree) is verboden in de auto zolang de motor draait, en kan ook stevig beboet worden. Maar dat wil niet zeggen dat we in de file niet bellen. Voor veel automobilisten die in de file staan, verandert de auto op het moment van file in een kantoor. We pakken dan massaal de smartphone erbij voor smsjes, tweets en whatsappjes. 30% van de automobilisten in de file pakt de telefoon erbij om te bellen, 12% neemt documenten door voor besprekingen of vergaderingen en 5% opent zelfs de laptop of tablet.

Nederlanders zijn gewoontedieren, blijkt wel uit het onderzoek. Want we staan vaak op hetzelfde tijdstip op precies dezelfde plek in de file. Als we die plek op dat moment zouden vermijden, door eerder of later te vertrekken naar kantoor, kan al veel fileleed voorkomen worden. Of wat dacht je van Het Nieuwe Werken, zo nu en dan een dag thuis werken?

In het onderzoek is ook gevraagd wat we liever zouden doen met de tijd die we in de file doorbrengen. Opvallend genoeg staat werken op nummer 1. Daar zullen werkgevers in Nederland blij mee zijn!

  1. Werken 32%
  2. Gezin 27%
  3. Hobby 13%
  4. Sport 10%
  5. TV-kijken 7%

 

Te laat komen door files, of juist eerder vertrekken om files te voorkomen, wordt volgens automobilisten ook steeds minder gewaardeerd door collega’s op kantoor. Dat komt natuurlijk omdat het steeds vaker voorkomt. Slechts 22% bespreekt de fileproblemen met de werkgever. In veel gevallen is eerder of later beginnen echt wel mogelijk, of eventueel thuis werken, maar dan moet het wel met de werkgever besproken worden.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels