Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De Arbowet wordt slecht nageleefd

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De Arbowet wordt slecht nageleefd

De Arbowet wordt bij bijna de helft van de bedrijven in Nederland niet nageleefd. Deze conclusie komt uit het rapport Arbozorg in Nederland van de Inspectie SZW. Dit rapport wordt jaarlijks gedaan door de Inspectie onder ongeveer 1.700 bedrijven. De meest voorkomende overtredingen zijn het niet opstellen van een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) met een plan van aanpak. Daarnaast is er geen preventiemedewerker aangesteld en zijn de arbozorgverplichtingen vaak niet bekend.<!#more#>

Naleving van de arbozorgverplichtingen

naleving arbozorgverplichtingen

Uit het onderzoek blijkt dat de naleving van de arbozorgverplichtingen de laatste jaren aan het dalen zijn. Er is vooral een daling te zien in het aantal contracten met de arbodienst. Alleen de bedrijfshulpverlening blijft gelijk.

Bedrijven met een RI&E

Bedrijven met een RI&E

Het zijn vooral de kleine bedrijven die geen RI&E hebben. De laatste jaren is dit percentage gelijk gebleven en is juist bij de grote bedrijven een daling te zien. Deze daling is vooral te zien bij bedrijven met meer dan 100 werknemers en bij bedrijven met 10-49 werknemers.

De kleine bedrijven zijn vaak niet op de hoogte van de arbozorgverplichtingen. De veiligheid en de zorg vindt men wel heel belangrijk, maar het is vooral de administratie die het met zich meebrengt dat hen tegenhoudt. Grotere bedrijven kunnen deze taken geven aan een werknemer.

Oplossingen voor uw Arbo werkplek

Er zijn een aantal oplossingen om een gezonde werkplek te hebben. Dit kan mede door het maken van een Arbo werkplek. Een Arbo werkplek bestaat onder andere uit een Arbo bureau en een Arbo bureaustoel. Deze kantoormeubelen zijn in verschillende standen in te stellen, waardoor u een gezonde werkhouding kunt aannemen. Dit zal ook het aantal gezondheidsklachten in uw bedrijf doen verminderen.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels