Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

De 3 voordelen van staand werken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
De 3 voordelen van staand werken

Langdurig zitten blijkt net zo slecht als roken. Zitten is het nieuwe roken wordt er daarom ook wel gezegd. Uit cijfers van het CBS blijkt dat Nederlanders gemiddeld 8,7 uur per dag zitten. Dat moet anders! Richt je kantoor daarom in met flexibel kantoormeubilair om het langdurige zitten op kantoor te doorbreken. In onze whitepaper ‘De voordelen van staand werken’ lees je alles over staand werken. In dit blog delen we alvast de drie belangrijkste voordelen van staand werken met je!

De gevolgen van langdurig zitten

Van langdurig zitten kun je letterlijk ziek worden. Zittend worden er amper spieren gebruikt. Vooral de grootste spieren in het lichaam (je beenspieren) zijn zittend ontspannen. Door je spieren niet in te spannen, worden suiker en vet minder snel opgenomen. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en kan diabetes veroorzaken. Ook kunnen er klachten aan de rug, nek, armen en schouders ontstaan door langdurig te zitten. Die continuïteit van het zitten moet dus worden verbroken. Volgens Leon van Buuren, vertegenwoordiger bij Inofec Kantoormeubelen, is dit ook op kantoor mogelijk.

"Door de Nederlandse arboregels is het altijd mogelijk om een werkplek in te richten waaruit dit soort klachten verbannen kunnen worden" – Leon van Buuren

Door het inrichten van flexibele werkplekken (ook wel zit-stawerkplekken genoemd) kan afwisselend zittend en staand gewerkt worden. Dit levert een hoop voordelen op. De belangrijkste 3 vind je in dit blog:

1. Je beweegt meer

Wanneer je afwisselend staand en zittend werkt, beweeg je automatisch meer dan achter een traditioneel bureau op een gewone bureaustoel. Verstel je bureau een paar keer per dag in hoogte om zo afwisselend zittend en staand te werken. Je kunt uiteraard ook verschillende ruimtes met verschillend kantoormeubilair inrichten waartussen medewerkers gedurende de dag kunnen wisselen.

2. Het verhoogt de productiviteit

Wie regelmatig van werkplek wisselt, heeft minder kans om in te dutten. Dit bevordert de productiviteit van medewerkers. Kun je je toch niet concentreren? Ga dan eens een stukje fietsen! Niet in de buitenlucht, maar op een deskbike achter een verstelbaar bureau. Hierdoor versnelt je reactie- en leessnelheid. Je bent waarschijnlijk nog nooit zo snel door je mailbox heen gegaan als vanaf die deskbike!

3. Flexibele werkplekken zorgen voor kostenbesparing

Door flexibel te werken, kunnen ook kosten worden bespaard. Volgens het CBS werken er steeds meer werknemers met tijdelijke contracten en externen bij bedrijven. Ook is er altijd wel iemand bij een klant of op vakantie. Het gevolg: halflege kantoortuinen. Door flexibele werkplekken in te richten waar iedereen aan kan werken, zijn minder vierkante meters nodig en dat scheelt weer in allerlei gebouwkosten.

Lees alles over staand werken in onze whitepaper

In onze whitepaper vind je nog meer voordelen van staand werken. Ook lees je:

- waarom het zo belangrijk is om afwisselend zittend en staand te werken

- hoe je draagvlak voor flexibele werkplekken kunt creëren

- wat voor mogelijkheden er zijn om flexibel te werken

Wil je meer weten over staand werken? Download de whitepaper ‘de voordelen van staand werken’ dan via deze link!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels